Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Har ni haft en bra helg? Är jobbet igång igen eller tillhör ni skaran som sparat på semesterdagarna och tar en sen semester? Själv har jag min semester att se fram mot i höst men nu i efterdyningarna av en intensiv sommar har jag några lediga dagar här och där - bland annat i lördags kväll så vi var lediga och gick på Diggiloo! Som vanligt stannade turnén till vid Ulriksdals Slott - så himla fint där, häromåret gjorde jag och Magnus en stor intervju och plåtning för en tidning där (minns tyvärr inte vilken).

Vädret var kanon och föreställningen var jättebra! Många snygga nummer och artistinsatser, ingen nämnd, ingen glömd! Sen är det såklart lite ömt att sitta ner på en plaststol o en massa timmar så pausen är alltid uppskattad så man får sträcka lite på sig! Både innan föreställning och i pausen var vi inbjudna till produktionens VIP-tält på mingel och förfriskningar, supertrevligt! Har inte haft stenkoll på Özz Nujen innan jag såg honom i föreställningen - så galet roligt, skrattade så jag var öm i ansiktet efteråt!

Vet att många av er redan sett turnén i och med att den i princip är över nu men har ni vägarna förbi Kungsbacka till helgen så passa på att se den, det är årets allra sista föreställning!

Kram M

Det här receptet har några fler moment än mina recept normalt brukar ha men tro mig - det är värt den extra ansträngningen och disken! Eggplant Parmesan med sina rötter i det italienska köket är en superpopulär rätt i USA, ser jag den på en meny när jag är där så väljer jag den alltid - här hemma i Sverige har jag dock inte sett den så ofta. Eggplant, eller Aubergine som den kallas i Sverige är oerhört nyttig; bara för att nämna några: Den är fiberrik (mättar länge och håller magen i ordning) och du sover bättre tack vare de höga halterna B-Vitamin. Hår, hud och naglar åerfuktas och håller sig i toppform tack vare det höga innehållet av vatten, vitaminer, mineraler och bra fetter.

Eggplant Parmesan
(Cirka 4 portioner)

Tomatsås

3 msk Olivolja
1 Gul Lök (finhackad)
4 Vitlöksklyftor (pressade eller finhackade)
1 tsk Oregano (torkad)
1 tsk Chili Flakes
2 msk Tomatpuré
2 dl Vitt Vin (Matlagningsvin fungerar utmärkt)
2 burkar Körsbärstomater eller andra hela tomater
20-25 färska sönderrivna basilikablad, spara några hela till garnering

Fräs lök och vitlök i olivoljan i en traktörpanna, ta tid på dig och använd inte för hög värme. Löken ska inte få färg. Tillsätt resten av ingredienserna till tomatsåsen och låt stå och puttra i 30 minuter på medlehög värme.

Auberginepuckar

2 Aubergine (skär bort ändarna och skiva i resten i drygt centimertjocka skivor)
Salt och Peppar
2 dl Mandelmjöl
3 stora ägg
3 cups breadcrumbs
3 dl färskriven Parmigiano-Reggiano (spara lite till topping)
1/2 dl finhackad Persilja
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Lökpulver
1 msk Oregano (torkad)
1 tsk Chili Flakes
2 förpackningar färsk Buffelmozzarella

Lägg aubergineskivorna på en kökshandduk och strö över salt. Låt stå i minst 20 minuter för att låta saltet dra ur vätskan ur skivorna. Torka dem sedan torra.

Vispa ihop äggen i en skål, tillsätt salt och peppar.

Blanda mandelmjöl med salt och peppar och sprid ut på en tallrik.

Blanda kryddorna med persilja och parmesanost och sprid ut på en tallrik.

Placera ett upp-och-nervänt grillgaller bredvid spisen (lägg gärna ett bakplåtspapper under).

Häll cirka 1 cm olivolja i en stekpanna och låt bli varmt.

Doppa aubegineskivorna i följande ordning:

1. I mandelmjölsblandningen (se till att så mycket som möjligt fastnar)

2. I äggbladningen

3. I Ost/Kryddblandningen

Bryn sedan skivorna i oljan till de fått en gyllenbrunfärg på bägge sidor - lägg sedan på ugnsgallret för att svalna. Att lägga dem på ugnsgaller hjälper till att hålla dem frasiga och spröda. 

När du stekt alla skivorna klart börjar det roliga; att montera travar med aubergine varvat med tomatsås, mozzarellakivor och lite extra riven parmesan. Se till att avsluta med mozzarella allra högst upp.

Det är ganska mycket tomatsås så allt komme inte att gå åt så servera vid sidan om eller spara till morgon efter och häll i en burk kidneybönor eller liknande och servera med äggröra - lyxigare bönor i tomatsås får du leta efter!

Ännu ett vegetariskt recept som bevisar att vegomat inte behöver vara tråkig. Nu är vi innne på drygt tre veckor av vegomat och det går hur bra som helst. Tycker dock att det är svårt att få till bra recept som dessutom är låga på kolhydrater. De flesta vegorecept har ju tyvärr en hel del av den varan - är det inte i själva råvaran så används socker som smakbärare. Man kanske skulle sno ihop en egen kokbok i ämnet?

Kram M

Efter vår tur med "Bangkok by Bike" i början av sommaren fick vi mersmak på att cykla. När vi flyttade från innerstan så tog vi med oss våra cyklar som stått i tolv år i cykelförrådet och det var ärligt talat inte mycket kvar av dem. Dammiga, med uttorkade däck och allmänt skabbiga så åkte i alla fall min cykel till soptippen i ett ganska tidigt skede efter flytt, Magnus som var av lite flottare märke och modell har dock fått stå kvar i garaget men idag gjorde vi gemensamt slag i saken och skaffade oss varsin ny. 

Har åkt runt lite och kollat på olika märken och modeller men det fick bli något välbekant och som vi haft förut. Minns att en av mina allra första cyklar var en knallorange Crescent med limpsadel så cirkeln är väl sluten nu då även om min nya är svart och av 2017 års-modell. Lite svårt att välja i djungeln, utbudet är jättestort och det är ju svårt att redan nu säga hur mycket cykeln kommer användas. Kanske är det bara nyhetens behag och då klarar man sig ju med den billigaste medan vi kanske kommer tycka det är jätteskoj och då ska man ju ha en bättre modell. Siktade in oss på lite bättre och hoppas vi kommer använda dem mycket. Förresten, har aldrig fattat det här med mängder av växlar på en cykel? Tycker tre skulle funka alldeles utmärkt men de nya har 24 stycken så nu har jag minst 21 stycken till övers, haha. Tycker i alla fall att det är skönt att den säljs komplett med pakethållare, lås, skärmar och stöd - knappt någon cykel som gör det nuförtiden?! Ska man köpa till allt det där separat sen så är helt plötsligt lockpriserna inte så himla fördelaktiga längre.

Något jag reagerat på nu när vi kollat en del på cyklar är att man inte kan få med sig sin nyköpta cykel hem direkt!? Leveranstiden är oftast en vecka - dålig kombo med mig som är så otålig och vill att saker ska ske på en gång!! Säljaren lovade dock att skynda på beställningen så har vi tur kan vi hämta dem redan i slutet av denna vecka - kuuuul!

Hojhoj M

Det är alltmer sällan jag åker in till city numer. Mest är det för att det mesta finns där vi bor eller i Täby eller Mörby Centrum så det finns liksom ingen anledning att in och trängas och betala en förmögenhet för parkeringen. Står du i ett P-Hus i innerstan några timmar är du snabbt uppe i en femhundring; dom pengarna kan man har roligare för. Men idag tog vi oss ändå in till stan och gick runt några timmar. Vi kollade lite inredningsbutiker, jag köpte med mig ett doftljus från favoritmärket Cire Trvdon och lite shorts, skjortor och T-shirts inför stundande semester. Om det är sällan vi är inne i stan så är det än mer sällan jag hittar kläder jag gillar men idag flöt det på bra.

Det enda jag saknar inför hösten nu är en skön, lite varmare, jacka, några nya snygga byxor och lite långärmat. Skor hittade jag faktiskt idag men tyvärr i fel storlek - åker till en annan butik och köper dem imorgon!

Vi avrundade shoppingdagen inne i Gallerian på en av de nyöppnade restaurangerna. Slog till på en vegetarisk pizza, för ovanlighetens skull med traditionell pizzabotten. Gott var det!

När vi kom hem blev det en milslång powerwalk för att komma över den kolhydratchock (läs klubba i huvudet) som jag får numer när jag äter större mängder kolhydrater. Vädret var superfint även om det var lite höstfeeling ute - imorgon ska det dock bli sommarfint väder igen, hoppas!

Kram M

Tycker så smått att det börjar kännas tydliga spår av höst i luften nu? Hoppas det bara är tillfälligt och att vi hinner få lite mer sol och värme. Eftersom både jag och Magnus jobbat hela sommaren så har vi vår semester kvar att se fram emot. Insåg igår att våra resväskor deån TUMI börjat ge med sig. De har varit trogna följeslagare på en mängd resor kors och tvärs över hela världen men nu är det dags för pension. Åkte till Samsonite och köpte två stora och en mindre kabinvariant. Hoppas de ska funka bra!

Håller just nu även på att ser över våra vaccinationer och vad vi behöver komplettera med. Förutom en vända till USA kommer vi även att besöka ett mer exotiska resmål under hösten och där räcker det inte med de vanliga vaccinationerna. Hu... jag som inte gillar sprutor!

Kram M

Visar 1-5 av 2641