Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Det här receptet har några fler moment än mina recept normalt brukar ha men tro mig - det är värt den extra ansträngningen och disken! Eggplant Parmesan med sina rötter i det italienska köket är en superpopulär rätt i USA, ser jag den på en meny när jag är där så väljer jag den alltid - här hemma i Sverige har jag dock inte sett den så ofta. Eggplant, eller Aubergine som den kallas i Sverige är oerhört nyttig; bara för att nämna några: Den är fiberrik (mättar länge och håller magen i ordning) och du sover bättre tack vare de höga halterna B-Vitamin. Hår, hud och naglar åerfuktas och håller sig i toppform tack vare det höga innehållet av vatten, vitaminer, mineraler och bra fetter.

Eggplant Parmesan
(Cirka 4 portioner)

Tomatsås

3 msk Olivolja
1 Gul Lök (finhackad)
4 Vitlöksklyftor (pressade eller finhackade)
1 tsk Oregano (torkad)
1 tsk Chili Flakes
2 msk Tomatpuré
2 dl Vitt Vin (Matlagningsvin fungerar utmärkt)
2 burkar Körsbärstomater eller andra hela tomater
20-25 färska sönderrivna basilikablad, spara några hela till garnering

Fräs lök och vitlök i olivoljan i en traktörpanna, ta tid på dig och använd inte för hög värme. Löken ska inte få färg. Tillsätt resten av ingredienserna till tomatsåsen och låt stå och puttra i 30 minuter på medlehög värme.

Auberginepuckar

2 Aubergine (skär bort ändarna och skiva i resten i drygt centimertjocka skivor)
Salt och Peppar
2 dl Mandelmjöl
3 stora ägg
3 cups breadcrumbs
3 dl färskriven Parmigiano-Reggiano (spara lite till topping)
1/2 dl finhackad Persilja
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Lökpulver
1 msk Oregano (torkad)
1 tsk Chili Flakes
2 förpackningar färsk Buffelmozzarella

Lägg aubergineskivorna på en kökshandduk och strö över salt. Låt stå i minst 20 minuter för att låta saltet dra ur vätskan ur skivorna. Torka dem sedan torra.

Vispa ihop äggen i en skål, tillsätt salt och peppar.

Blanda mandelmjöl med salt och peppar och sprid ut på en tallrik.

Blanda kryddorna med persilja och parmesanost och sprid ut på en tallrik.

Placera ett upp-och-nervänt grillgaller bredvid spisen (lägg gärna ett bakplåtspapper under).

Häll cirka 1 cm olivolja i en stekpanna och låt bli varmt.

Doppa aubegineskivorna i följande ordning:

1. I mandelmjölsblandningen (se till att så mycket som möjligt fastnar)

2. I äggbladningen

3. I Ost/Kryddblandningen

Bryn sedan skivorna i oljan till de fått en gyllenbrunfärg på bägge sidor - lägg sedan på ugnsgallret för att svalna. Att lägga dem på ugnsgaller hjälper till att hålla dem frasiga och spröda. 

När du stekt alla skivorna klart börjar det roliga; att montera travar med aubergine varvat med tomatsås, mozzarellakivor och lite extra riven parmesan. Se till att avsluta med mozzarella allra högst upp.

Det är ganska mycket tomatsås så allt komme inte att gå åt så servera vid sidan om eller spara till morgon efter och häll i en burk kidneybönor eller liknande och servera med äggröra - lyxigare bönor i tomatsås får du leta efter!

Ännu ett vegetariskt recept som bevisar att vegomat inte behöver vara tråkig. Nu är vi innne på drygt tre veckor av vegomat och det går hur bra som helst. Tycker dock att det är svårt att få till bra recept som dessutom är låga på kolhydrater. De flesta vegorecept har ju tyvärr en hel del av den varan - är det inte i själva råvaran så används socker som smakbärare. Man kanske skulle sno ihop en egen kokbok i ämnet?

Kram M

Tycker så smått att det börjar kännas tydliga spår av höst i luften nu? Hoppas det bara är tillfälligt och att vi hinner få lite mer sol och värme. Eftersom både jag och Magnus jobbat hela sommaren så har vi vår semester kvar att se fram emot. Insåg igår att våra resväskor deån TUMI börjat ge med sig. De har varit trogna följeslagare på en mängd resor kors och tvärs över hela världen men nu är det dags för pension. Åkte till Samsonite och köpte två stora och en mindre kabinvariant. Hoppas de ska funka bra!

Håller just nu även på att ser över våra vaccinationer och vad vi behöver komplettera med. Förutom en vända till USA kommer vi även att besöka ett mer exotiska resmål under hösten och där räcker det inte med de vanliga vaccinationerna. Hu... jag som inte gillar sprutor!

Kram M

Igår åkte vi till västkusten, Magnus hade en hel helg av jobb på mer eller mindre samma ställe. Alltid kul att komma till västkusten, speciellt om sommaren när här är så vackert! Vi har bott på Stenungsbaden Yacht Club men när vi hade några lediga timmar idag så tog vi oss ner till Göteborg för lite shopping. Tyvärr spöregnade det när vi kom dit så Magnus fick gå och köpa sig en ny jacka - vi hann dock inte mer än utanför butiken igen förrän det var strålande sol och smällvarmt. Typiskt, haha!

Ikväll bär det av hemåt igen, en kul och spännande vecka väntar! Hoppas du haft en fin helg du med!

Kram M

Idag tog vi oss från Stockholm till vackra västkusten. Vädret är på topp och vi bjöds på en fantstisk solnedgång så jag passade på att ta lite bilder på Magnus i det fina ljuset!

Älskar verkligen sommaren och grämer mig lite att den är så kort här i Sverige. Bäst att passa på att njuta medan tid är. I år förlänger vi dock sommaren med några resor till varmare breddgrader, ska bli härligt!

Kram M

De senaste två dagarna har det blivit en hel del bilkörning för min del. Lovade Magnus att hjälpa honom under en väldigt jobbintensiv helg för hans del. Sju gig och en liveradiosändning på lite drygt ett dygn - då gäller det att ha koll på logistiken för att allt ska flyta på. Speciellt som det handlar om mycket transporter och tidsmässig tajmning. Själv jobbar jag inte förrän nu på onsdag så det passade mig perfekt att hänga med - vi brukar alltid ha så kul å våra roadtrips.... Denna helg var inget undantag - att åka runt i sommarsverige är alltid en härlig upplevelse! Det vill säga om man bortser från snigelåkande husvagnsekipage på landsvägar och när man lyckas tajma in de soligaste och varmaste dagarna till just bilåkning.

On the road - iPhone7

Vädret har varit fint med undantag för ett par minuters vindpiskande regn i Borås i fredags. Alldeles sådär lagom soligt och fint men kanske inte riktigt badväder om ni förstår. Jag passar såklart alltid på att plåta på alla våra resor, en del hamnar här på bloggen, annat på Instagram och en del sparas för framtida projekt. Bilderna nedan hamnade på mitt Instagramkonto igår.

Societetsparken i Varberg - iPhone 7

Sjön Fegen - GoPro Black

I det enkla bor det vackra som Ernst Kirschteiger brukar säga. Och visst är det väl ofta så? Hoppas du haft en fin helg, här hemma ska vi ägna slutspurten av den till att laga lite god mat och kolla in någon bra film!

Kram M

Visar 1-5 av 642