Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Resor

Äntligen så kom vi till Helsingborg med turnén! Har alltid älskat den här staden och har varit här massor genom åren. Och nu på senare år, sedan jag lärde känna underbara Åse Falkman Fredikson så blir det ju ännu roligare att åka hit!

Kvällens konsert var, liksom alla andra på turnén, helt slutsåld och gick kanonbra. Efteråt gick vi med Åse, hennes man Daniel och deras grannar Anna och Joel på Paolos och åt middag. Jag tog en vegetarisk pizza - supergod! Tack Elite Mollberg för att ni är så fantastiska och alltid styr upp och hjälper oss som jobbar lite knasiga tider och alltid annars missar mat eftersom "köket precis har stängt"!

Idag är det dags för Göteborg, inte många dagar kvar till jul nu. I år är vi lediga den 23-25 innan turnén rullar vidare fram till nyår. Ska bli skönt med lite ledigt, nu har vi jobbat och haft saker inbokade varje dag sedan slutet av oktober och det börjar ta ut sin rätt, tur vi är vältränade och har hälsan i behåll - annars hade vi aldrig orkat!

Kram M

Sent i säng och sen upp med tuppen är sällan en bra kombination men ibland blir det så. Klockan 05.40 i söndags kom en taxi och hämtade upp mig och Magnus. TV4 Nyhetsmorgon stod på agendan och eftersom Magnus även hade med sig körtjejer och sin pianist Lisa så hängde jag med för att hjälpa till med hår och smink innan sändning, speciellt som TV4-sminket igår drabbats av akut bortfall pga sjukdom.

Jag använder sällan ordet hatar men att gå upp tidigt faller under det epitetet. Men... väl uppe så är det ju ändå kul att jobba med TV så kommer jag bara över väckarklockans ilskna ljud så flyter allt på bra. Sändningen gick toppenbra, vad annars med såna proffs!?

Direkt efter sista tonen var tagen bar det av mot Grafair Jetcenter där ett privatplan väntade på att ta mig, Magnus och Lisa till Mariehamn och en konsert på kvällen. Kanske inte låter så stressigt men med en timmes tidsskillnad och konsert en timme tidigare än normalt så var det tight med tid. Piloten var en superskön kille och jag fick äran att sitta jämte honom framme vid spakarna. Jag har flygit med småplan (för 10-12 personer) och helikopter förut men det här var ett riiiktigt litet plan med plats för bara sex personer så det var en ny upplevelse, speciellt på hemresan när det var mörkt och isigt när vi skulle lyfta. Tur vår proffsiga pilot har gedigen erfarenhet (Magnus har flugit med honom många gånger innan) och hade tungan rätt i mun!

Kram M

Tänk så lyxig den här turnéjulen är för oss, aldrig tidigare har vi under jul kunnat (om vi vill) sova hemma tre dagar i veckan. Detta då Magnus jobbar torsdagar till lördagar på The Steam Hotel i Västerås. Den showen har jag dock inget direkt med att göra annat än att jag hjälpt till att ta fram turnébilden på Magnus och Jessica som används i all marknadsföring. Men, för att underlätta för Magnus så kör jag honom dit och hem och hjälper till med kläder så att allt funkar. Skönt för honom att slippa tänka på sån't då han har huvudet fullt av texter, stämmor och koreografi.

Vi har alltid ett fint rum som står standby om vi behöver sova över och för Magnus att göra sig iordning i så har vi inget att passa eller fixa med hemma så brukar vi sova kvar. Funderar på om vi kanske ska stanna kvar redan inatt och passa på att besöka hotellets spa imorgon.

Kram M

Oj vad jag har kört bil den senaste veckan, det har snöat, slaskat, regnat och blåst. Men fram har vi kommit även om det stundtals tagit tid, det gäller att ha respekt för väglaget - ser alltförmånga bilar och framförallt lastbilar (yrkesförare) i dikena den här årstiden. Fattar inte varför ffa yrkesförare kör som de galningar de gör - en sak är väl att köra ihjäl sig själv av bristande omdöme men en långtradare väger många ton och kan göra fruktansvärd skada på andra...

Sedan i torsdags morse (efter en lång natts körning från Jämtland) har vi kamperat på The Steam Hotel i Västerås. Vilket ställe!! Har du inte varit där så försök ta dig dit; även om Magnus och Jessicas show Steamy Christmas är slutsåld så finns det all anledning att bo över i den häftiga miljön, äta en god middag och kanske spendera några timmar i hotellets SPA?

Showen då...? I torsdags såg jag Steamy Christmas för första gången och jösses vilket tempo - publiken står i princip upp och vrålar och dansar från första till sista ton. Walk in, disco out är ju showens tema och det stämmer!

Kram M

I år åker jag med Magnus och hela turnégänget på Änglarnas Tid och håller i trådarna från produktionshåll. Jag ser till att allt flyter på med siffror och logistik så att artist, musiker och teknik slipper fokusera på något annat än att leverera en fantstisk konsertupplevelse. Till min hjälp har jag ett team på plats på produktionskontoret i Stockholm. Eftersom jag och Magnus alltid hjälper och stöttar varandra i våra respektive karriärer så är en intensiv turnéperiod inget undantag. Vi ser det som en ynnest och lyx att kunna få jobba tillsammans så ofta som vi gör. Jag jobbar helt enkelt runt detta i mitt eget arbetsschema medan Magnus stöttar upp mig när jag har mycket. Tidigare har jag som mest haft närmre 70 anställda så att jobba med ett proffsigt kärngäng på åtta personer så detta är lättjobbat, men så är ju alla också handplockade för att de är just proffs och okomplicerade att arbeta med. Vill du komma och se konserten någonstans längs turnévägen så hittar du mer info och biljetter här. Många konserter är slutsålda och till de flesta resterande är det väldigt få biljetter kvar så boka direkt för att inte missa!

I söndags var det premiär i Hällefors, och sedan dess har vi hunnit med två föreställningar till - samtliga slutsålda. Kul! Efter premiären stannade vi till på underbara Hellefors Herrgård och åt ett magiskt julbord - en lyxig och härlig start! Idag är det konsertdags i Bräcke/Gällö och direkt efteråt åker vi till Västerås där Magnus har premiär på krogshowen Steamy Christmas imorgon kväll.

Ett späckat men roligt schema!

Kram M