Jag har varit med om sanslösa myggmoln i mitt liv. Nära sjöar kan antalet mygg nå löjliga nivåer. Nu tillhör jag som tur var de där människorna som myggen bara äter lite blod från om det är kris i bygget. Tydligen smakar jag äckligt.

Men att myggen blir fler... och att koppla ihop det med klimathysterin är direkt löjligt. Det där är väl inget ovanligt... vem som helst som har en sommarstuga vid en sjö och har bott när under några säsonger vet om att det där går upp och ned.

Vad är nästa grej vi ska koppla ihop med "klimatförändringarna"? Arbetslösheten? När det blir varmare så orkar inte folk helt enkelt... ännu en anledning för folk att ligga på sofflocket.

Och att myggen blir mer aggressiva? Hur menar de då? Muckar de gräl innan de sticker oss? Eller sticker de flera ggr trots att de är mätta bara för att jävlas med oss? Finns det pacifistmyggor? Som frågar först? Eller som bara sticker lite? Jag fattar inte.

Vem är dessa "forskare" som vet så säkert att det är just miljöförändringarna det beror på? Vad pysslar de med på dagarna? Spelar Yatzy och tolkar tärningarna till morgondagens väder? Jag börjar faktiskt undra eftersom väderdiagnoserna inte stämt en enda gång de sista veckorna.

Jag har helt enkelt massor med frågor som ni märker.

Pust. Jag dricker en öl just nu. Det är också vädrets fel. Om det inte vore så varmt hade jag inte gjort det. Så snart kommer väl nästa rubrik i tidningarna: "Alkoholism har tydliga kopplingar till klimatförändringarna - folk dricker för mycket enligt forskarna".

Nej... spruta nu ut lite gift så att de stackars människorna som bor i sådana områden kan leva ett normalt liv.

SvD - DN - AB -


Skriv en kommentar

Vad har man för behov som måste sitta och skriva okunnig ren dynga på en blogg??? Skaffa ett liv, flytta från avgaserna och ta reda på vad myggor lever av så kanske poletten faller ner... Och NEJ, det är inte blod dom lever av!!!

· Svar till Krille Krull

Men häng upp dig på småsaker din jävla idiot. Allting handlar om att jag inte tror att det är fler mygg pga klimatförändringarna... inte vad de äter?
IDIOOOOOOOOOOOOT.

Synd att du inte är biolog. Som finländsk myggforskare har jag alltid tyckt att det är underligt att klimatförändringarna verkar att ge helt andra utslag där på andra sidan Bottenviken. Vi har inte alls sticticus och A. vexans är sällsynt. Kanske översvämningsarter ändå skulle ha något med dammbyggen och avrinningen från dem att göra.

· Svar till Lena Hulden

Intressant. Det hade jag ingen aning om! Ring tidningen! Ärligt! Det där är intressant fakta du har där!

aha det finns myggforskare med..det forskars om allt...och letar de tillräckligt länge så hittar de alltid nåt att de kan hota med..dessa bimbom..jag slog nyss ihjäl en fluga och tänkte just då på forskare:)
eko-eko.blogspot.com/

· Svar till Claes

Lol

Det är klart att varmare klimat ger mer mygg. Det vet ju alla att myggplågan är värst i Skåne och att det inte finns några myggor i Norrland.

· Svar till tty

Erhm... jaha? Men var det det inlägget handlade om?

Kommentera