Bar La Lune får ett syskon – Angeli har öppnat

Är du något mer än mediokert intresserad av vin och gillar att hänga runt på vinbarerna i Göteborg har du nog inte missat snackisen Angeli. Omtyckta krypin-baren tillika mini-restaurangen Bar La Lune i Vasastan har längtat efter större yta och fredag den 22 april öppnar Angeli bredvid sin lilla storasyster La Lune.

Ölbarer har funnits länge, och många är de dessutom. Vinbarer tycks nu vara vad göteborgarna vill ha och mitt i boomen öppnar omtyckta teamet bakom naturvinsbaren Bar La Lune upp ännu en vinbar. Denna gång under namnet Angeli, som syftar till ägaren Oskar Ahlvins favoritvinsproducent Angeli, som dessutom tillverkar en chenin blanc från Loire vid namn, just det – La Lune.

Tanken med Angeli är att du, oavsett om du är en sann vin-virtuos eller "bara vill ta ett glas", ska kunna svänga förbi för precis den nivå du önskar. Med barens stora utbud bestående av mellan 800-900 flaskor ska det finnas både dyrgripar och enklare sorter att samlas kring.

För den insatte är det ingen hemlighet att Oskar Ahlvin under sin tid på Bar Centro levererade roliga rätter signerade kocken Harry Wong. De båda har åter teamat upp och Wong står alltså för maten i form av smårätter, som tillsammans med goda viner ger den där sanna aperitivo-viben.