Här finns Göteborgs bästa takbarer

Det är något särskilt med att sippa på en välblandad drink, samtidigt som man njuter av milsvid utsikt från en högt belägen takbar. I Göteborg finns det flera takbarer, takterrasser och skybarer att besöka, om man föredrar att hänga på hög höjd. Ta hissen upp till omtalade hotellbarer, prisade takbarer och dolda terrasser som alla kan räknas in bland Göteborgs bästa skybarer med grym utsikt. Här är guiden till trevliga takbarer i Göteborg.

Comfort

Skeppsbroplatsen 1, Centrum

VÀrldens bÀsta takbar 2020

På Skeppsbroplatsen, granne med Göta älv och tio minuter från Avenyn, ligger Comfort Hotel som rymmer den populära och prisbelönta takterrassen TaKeT. När sajten The Roof Top Bar listade världens bästa takbarer för fest under 2020, hamnade TaKeT högst upp på listan – före takbarer i bland annat New York och Singapore. Takterrassen håller öppet när solen skiner.

Cielo Rooftop Bar

Kungsportsavenyn 6, Centrum/Avenyn

HÀnga lÀnge

Sugen på sköna vyer över Avenyn till ett glas bubbel eller en välblandad cocktail? Då bör du bege dig högst upp i byggnaden som även rymmer Hotel Bellora, där ställets roof top-bar finns. Njut av utsikten till skön musik och avslappnad stämning, från eftermiddag till sen kväll. Hit är även hundar välkomna, men tänk på att ljudnivån kan vara ganska hög.

Odins Tak

Odinsgatan 6, Centrum

Sköna vibes under solen

På Hotel Odin i Göteborgs centrala delar hittar man även den soldränkta takbaren Odins Tak. Bara en kort promenad från Centralstationen kan man avnjuta ett besök bestående av mellanrätter, cocktails, mingel och sköna vibbar. Odins Tak håller öppet när solen skiner.

Hotel Pigalle

Södra Hamngatan 2 A, Centrum

Sommarcocktails och bistrorÀtter

Till Hotel Pigalles härliga takbar Atelier kan du komma på allt från en god frukost eller lunch till en härlig AW eller middag följd av cocktails i sommarnatten. Slå dig ner vid något av de eleganta matborden eller luta dig tillbaka i en skön loungefåtölj och botanisera bland vällagade bistrorätter och somriga cocktails. För dig som är sugen på en helkväll gästas terrassen regelbundet av sommarklubbar med olika artiester och live-DJ:s.

VIVI Rooftop

Lindholmspiren 4, Hisingen

Gömd pÀrla pÄ Hisingen

När vädret tillåter kan man bege sig till VIVI på Radisson Blu Riverside Hotel – ett spännande koncept som lanserades under sommaren 2021. Takbaren ligger på elfte våningen och erbjuder en vacker vy över staden och vattnet. Slå dig ner i en solsäng och sippa på en lekfull cocktail, eller kanske ett glas champagne i solnedgången? Den enklare menyn erbjuder aptitretare, snacks och sallad.

View

Stora Badhusgatan 26, Centrum

Fönster frÄn golv till tak

Ta hissen upp till den tolfte våningen på Hotel Riverton och glid in på View för en måltid eller prisbelönt drink med en utsikt som heter duga. Hit är alla välkomna att spana ut över Göteborgs hamninlopp, oavsett om man är hotellgäst eller ej. Närheten till havet visar sig i menyn där väl utvalda råvaror från västkusten står i fokus.

Skanshof

Lilla Bergsgatan 1, Linné

Med flera nivÄer

I en före detta banklokal hittar man Skanshof som serverar en meny som fokuserar på fisk och skaldjur, men man hittar även kött och vegetariska rätter. Med utsikt över Skansen Kronan sprider Skanshof ut sig över flera plan med en uteservering på trottoaren, en balkong samt en takterrass med bar. Från takterrassen når man dessutom Skanshofsparken, som rymmer ännu fler sittplatser, via en trappa.

Ruby Bar & Restaurant

Kungsportsavenyn 24, Centrum/Avenyn

Sommar som vinter

Ta hissen upp till våning sju på Scandic Rubinen för en skön sommarkväll, eller en kylig vinterkväll, med milsvid utsikt över takåsarna i centrala Göteborg. Möt upp kompisgänget här, eller varför inte planera in ett firande på takbaren? I baren skakas säsongsbetonade och innovativa cocktails.