Champagnebaren växlar upp efter nyöppningen

När Champagnebaren öppnade för tio år sedan var grundfilosofin enkel – champagne ska vara gott, tillgängligt och osnobbigt. Detta var ett koncept som snabbt gick hem hos göteborgarna, även under pandemin. Den omtyckta pärlan har precis genomgått ett ansiktslyft och när dörrarna öppnades efter renoveringen var antalet sittplatser dubblerade och det lilla pentryt omgjort till ett stort restaurangkök.

I mitten av februari firade Champagnebaren ett framgångsrikt decennium genom en ordentlig renovering och nyöppning. Grundkonceptet är detsamma, men eftersom köket har blivit större så kommer maten att lyftas till högre höjder.

– Göteborg med sin närhet till västerhavets fantastiska råvaror saknar en fiskrestaurang av rang som är tillgänglig för alla. Med våra nya köksförutsättningar kommer vi kunna leverera fiskrätter på en helt ny nivå. En nivå som vi tycker saknas i Sverige idag, säger Hugo Hall, delägare och kreativt ansvarig för alla kök på Kyrkogatan 13.

Storstadsinspirerat

Menyn har samma upplägg som tidigare med snacks, förrätter, varmrätter och efterrätter där fokus ligger på fisk och skaldjur. Med stor vurm för tradition, och med inspiration hämtad från neo-bistros i Köpenhamn och Paris, är planen att servera rätter i mellanklassen med få och rena råvaror. 

Det ska gå att slinka förbi på ett gott glas champagne eller samla ett större sällskap för att tillsammans dela på en piggvar. Målet är också att kunna ta vara på hela fisken, inget ska gå till spillo, säger Hugo Hall.

Han är kreativt ansvarig för köksteamet på Champagnebaren och är tillsammans med kompanjonen Hanna Öberg alltid på jakt efter nya idéer och möjligheter till Kyrkogatan 13, där man även äger och driver Bar Bruno och Unity Jazz.