Från Göteborg till New Orleans via Bourbon Street på Grönsakstorget

Stammisarna är trogna och regelbundna, och spontangästen blir snabbt avväpnad på denna självutnämnda sylta. Krogen Bourbon Street, som fått namn efter gatan i New Orleans, USA, har fått en uppdatering där både interiör och meny flirtar ännu hårdare med den amerikanska södern.

Under några av höstens första veckor låste krogen på Grönsakstorget dörrarna för att i slutet av oktober öppna upp igen, som alltid med mycket värme och en hel del charm.

Krögarna Dennis Ge och Sadber Fazlijaj har drivit Bourbon Street i syfte att ge göteborgarna en dos cajun style, och under slutet av 2018 går restaurangen in på sitt sjätte år.

- Tidigare har vi bara haft små detaljer från det kreolska köket som vi kallat för ”cajun style”. Nu hämtar vi ännu mer influenser från amerikanska södern. Våra populära burgare kommer att finnas kvar men resten av menyn har bytts ut. Vi vill ge våra gäster möjligheten att uppleva flera smaker från samma kök, därför kör vi nu på ett koncept med små- och mellanstora rätter. En mix and match att dela i goda vänners lag, säger Dennis Ge, delägare och grundare av Bourbon Street.

Även lokalen har fått en ansiktslyftning. På bottenvåningen kan du testa soul sharing i rymliga Salle de Jazz eller i lite mer intima Le Chambre Voodoo – som fått sitt namn efter den spirituella voodoo-religionen i Louisiana.

I entréplan hittas baren direkt innanför dörren och ovanför den hänger balkongen varifrån du har stenkoll ned över barhäng och de förbipasserande utanför.

– Förutom cocktailklassikern Hurricane smider vi nu planer på att du ska kunna beställa en orkandrink nummer två. En Katrina. Innehållet i drinken är än så länge hemligt men ambitionen är att den ska ta dig med storm, berättar Sadber Fazlijaj, delägare och grundare.

Läs mer om Bourbon Street och systerbaren Pix Pintxos & Cocktails