Hösten i antågande på Riccardo Cibo E Vino

Hösten i antågande på Riccardo Cibo E Vino

Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup
Aurora Holm

Vad vore vi utan alla mysiga krypin i höstrusket? Nu fortsätter Riccardo Cibo E Vino med sina temakvällar där ägaren Riccardo vill spegla den italienska mat- och vinkulturen.

Näst på tur att göra besök på Riccardo Cibo E Vino är Anders Molin från La Casa Vola i Piemonte. Han kommer under hösten att erbjuda två olika koncept. På lördagseftermiddagar kommer man att kunna njuta av en längre sittning med vinprovning och efterföljande middag, och på torsdagar en lättare aperitivo med vinprovning och tilltugg.

Temakvällarna kickas igång den 15 oktober, med en kväll där norra Italien möter södra. Då får Riccardo och Anders sällskap av gästföreläsaren Tommasella Perniciaro, sommelier med WSET-diplom från Kalabrien i de södra regionerna.

Kommande temakvällar

Vinprovning med middag
15 oktober: Norra Italien möter södra
19 november: Spanien möter Italien, druvorna Tempranillo vs Sangiovese
21 januari: Toscana

Aperitivo med tilltugg
27 oktober: Barbera, Piemontes mest odlade druva
10 november: Bubbles, bubbles och åter bubbles

Italienskt julbord med vinprovning
8 december: Italienskt julbord med vinprovning, helkväll med mat och dryck

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

Skribenter