Vad vore vi utan alla mysiga krypin i höstrusket? Nu fortsätter Riccardo Cibo E Vino med sina temakvällar där ägaren Riccardo vill spegla den italienska mat- och vinkulturen.
Näst på tur att göra besök på Riccardo Cibo E Vino är Anders Molin från La Casa Vola i Piemonte. Han kommer under hösten att erbjuda två olika koncept. På lördagseftermiddagar kommer man att kunna njuta av en längre sittning med vinprovning och efterföljande middag, och på torsdagar en lättare aperitivo med vinprovning och tilltugg.
Temakvällarna kickas igång den 15 oktober, med en kväll där norra Italien möter södra. Då får Riccardo och Anders sällskap av gästföreläsaren Tommasella Perniciaro, sommelier med WSET-diplom från Kalabrien i de södra regionerna.
Kommande temakvällar
Vinprovning med middag
15 oktober: Norra Italien möter södra
19 november: Spanien möter Italien, druvorna Tempranillo vs Sangiovese
21 januari: Toscana
Aperitivo med tilltugg
27 oktober: Barbera, Piemontes mest odlade druva
10 november: Bubbles, bubbles och åter bubbles
Italienskt julbord med vinprovning
8 december: Italienskt julbord med vinprovning, helkväll med mat och dryck