Salut Mat & Vinbar har öppnat i Saluhallen

Göteborg som matdestination är numera ett faktum och staden fullkomligt kokar av roliga uppstickare på krogkartan. En minst sagt vädermässigt varierad sensommar tar slut och vi välkomnar den kyligare säsongen. Vad passar då inte bättre än att slinka in hos någon av stans härliga krogar? Ett av de senaste tillskotten är Salut Mat & Vinbar som smygöppnar 27 september.

Fredagen 27 september smäller krögaren Peter Orrmyr med familj upp ännu en restaurang – Salut. Här är det tänkt att du ska kunna slå dig ned med något från den kontinentalt präglade menyn och njuta av stimmigheten, kommersen och vimlet mitt inne i Göteborgs stora Saluhall, gärna med ett gott glas vin.

– Vi är enormt taggade och tror att Salut kommer addera precis den där härliga stämningen du vill ha här inne. Tänk dig hur kul det blir att gå loss på Saluhallens grymma utbud efter ett bra glas vin och lite skaldjur, säger Peter Orrmyr.

Salut Mat & Vinbar kommer att erbjuda en hela-dagen-meny vilket betyder att du hittar allt från frasiga croissanter till lunch, middag och småplock som serveras direkt från ställets öppna kök.

– Eftersom vi ju befinner oss mitt i Göteborg tänker vi att det kommer finnas en förväntan på en meny innehållande skaldjur vilket vi självklart kommer att erbjuda.

Kontinentala vibes, okonstlad atmosfär och influenser från andra matdestinationer runt om i Europa har fått stå till grund vid utformandet av Salut Mat & Vinbar som bokstavligt talat har högt i tak på vad som benämns som plats 13 inne i Saluhallen.

Restaurangen beräknas vara helt färdig i slutet av oktober men är redan nu öppen för besök medan arbetet med att färdigställa och lägga handen vid de sista detaljerna pågår.

Se även Bord 27, Restaurang Natur och Totale.