Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Natur

5,0
4 betyg
Redigera Restaurang Natur
Restaurang Natur

I pampiga stadsdelen Lorensberg kan du kittla smaklökarna med spännande rätter där råvarornas kvalitet får stå i fokus. Restaurang Natur lagar rätter utifrån säsong och värnar om den hållbara ideologin. I baren hittar du ett brett utbud av naturviner, mousserat och öl à la mikrobryggeriernas höga lovsång. Stället andas avslappnad kvarterskrog med trämöbler, dämpad färgskala och avspänd vardagsrumsfeeling. Uteservering? Ja visst!

Bakom den mörkt grönmålade restaurangen ligger ett stort bakgrundsarbete med inspirationsresor till bland annat New York och en rejäl dos personlig touch, signerad familjen Orrmyr. För att koncept och inredning slutligen skulle sitta som en smäck, krävdes bland annat att lokalen målades om flera gånger.

Känslan är viktig på den intima och familjärt präglade krogen. Väggarna fylls kontinuerligt med nya konstverk, där mamma Orrmyr väljer ut personliga favoriter. För att inte tala om musiken. Som en skön kontrast till den sobra interiören och personalens seriösa kunnande, blir låtlistan med artister som Queen och The Doors en otippad mix.

I köket, som ständigt jobbar för att restaurangen ska andas eko, säsongsanpassat och närproducerat, gäller hög närvaro och konstnärlig frihet. Här är det kvalitet som gäller, och råkar en önskad råvara saknas hos leverantören, får den hellre utebli än ersättas med ett sämre substitut.

- All sprit på Natur är helt ekologisk, och hela 95 % av restaurangens vinlista består av naturviner, berättar Peter Orrmyr, en av ägarna till Natur.

Missa inte ställets boksamling, där Orrmyrs gammelmormor fått sitt minne hedrat i form av receptsamlingar från tiden på husmorsskolan.

Se även Bord 27

Se även Bord 27, Totale, Salut Mat & Vinbar, Brasserie Lavette

Användarbilder på Restaurang Natur Visa alla

  • Lägg till bild
  • Rödtunga med romsås och grillad spetskål - Bild från Restaurang Natur av Ingela P.
  • Bild från Restaurang Natur av Ingela P.
  • Bild från Restaurang Natur av Malin C.
  • Bild från Restaurang Natur av Malin C.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
24 okt 2021

En pärla i Göteborg med fantastisk god mat och trevlig personal i mysig miljö. På sommaren även en uteplats. Vinerna är mestadels naturviner, vilket inte är mitt första val, men jag har nästan alltid fått goda viner. Jag har varit här massor a... Visa hela »

30 dec 2018

Tog med min stockholmsvän hit och hon blev helt lyrisk av alla fantastiska naturviner och den magiska maten. Texturer, smaker och service utöver det vanliga. Som alltid!

Förrätt: Sotad havskräfta med pumpa och syrat äpple.

Huvudrätter: Hjort, man... Visa hela »

30 jan 2020

Härlig atmosfär med trevlig och kunnig personal. Fantastik smakrik mat med annorlunda smaker. Goda och spännande vinpaket. Hit kommer vi gärna tillbaka.

22 jan 2018

exceptionellt omsorgsfullt service och utsökt kök baserade på säsongens lokala organiska råvaror kreativt kombinerat för att skapa vackra spännande tallrikar som tillfredsställa båda ögat och smaklökarna. uppleva smakrika organiska viner som... Visa hela »