Bord 27

4,8
13 betyg
Redigera Bord 27

Rå betong och pinnstolar präglar denna rustika och hipstertrendiga restaurang som använder sig av Krav-märkt kött och närproducerade råvaror. Här månar man om både människor och mat. Förutom småplock och käk hittar du bland annat en mängd olika viner och närproducerad öl på både fat och flaska. Det går även fint att ta med sig hunden.

Tanken med den intima bistron är att den ska fungera både för ett spontant glas i baren och som ett ställe där du kan uppleva gott käk i avslappnad miljö, utan krusiduller. Sommartid är Bord 27:s stora fönster uppdragna till max, och utanför krogen sitter du bra på den lilla men trivsamma uteserveringen.

När familjen Orrmyr satte tänderna i lokalen utgick de från dess relativt råa grundstomme. Allt revs ut, och för att skapa en rå men varm enkelhet fick väggarna behålla sin betonggrå ton. Samtidigt satsade de på varm belysning som kontrast.

- Lokalen har fått sin casual look tack vare en hyfsat fri inställning. Eftersom den är relativt avskalad kan man istället fokusera på maten, säger Peter Orrmyr.

På Bord 27 är det raka rör utan konstigheter som gäller. Något som märks på allt från menyarken och kökshanddukarna på borden, till den enkla plywoodskivan i baren. Ramla förbi på en råbiff i baren, eller testa en hel meny med dryckespaket för en totalupplevelse.

Se även Restaurang Natur, Kaifo, Totale, Salut Mat & Vinbar

Användarbilder på Bord 27 Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Bord 27 av Michaela J.
  • Bild från Bord 27 av Michaela J.
  • Bild från Bord 27 av Michaela J.
  • Bild från Bord 27 av Malin C.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 jan 2023 · Uppdaterad

Ett litet hål i väggen i göteborg, i still med något lilla ego inspirerande. Satt vi deras minimala bar gissar plats för max 4 personer men så trevligt. Det var en solomiddag för min del och då är de trevligt att köra barenhäng. Åt fri... Visa hela »

30 nov 2018

En av mina favoritrestauranger i Göteborg! Enda minuset är att det kan vara svårt att få bord och att det är en ganska liten lokal, vilket såklart bidrar till mysfaktorn men att man behöver vara i god tid att boka. Maten känns vällagad och med en relat... Visa hela »

16 sep 2018

Det här var andra gången jag var här och det var precis lika bra denna gång. Glad, kunnig och riktigt trevlig service. Miljön är enkel men mysig. Maten är mycket god och prisvärd.

29 aug 2022

Utan tvekan, Göteborgs bästa restaurang!

12 maj 2019

Ytterligare ett besök på Bord27 och minst lika nöjd som senast.
Fantastisk mat, underbara råvaror, bra service och härliga viner.

17 jun 2018

Kunnig personal, hemtrevligt och mycket god mat. Ett av dem bättre restaurangerna i Göteborg.

22 aug 2016

Först och främst: maten är en solklar, extremt prisvärd, femma. Betyget grundar sig därför på det inte lika solklara bemötandet, med en surmulen personalstyrka som vid vårt besök tycktes ha lämnat engagemanget hemma.

Om maten: Menyn b... Visa hela »

7 okt 2015

Här fick jag en middags-upplevelse jag sent ska glömma. Den lilla lokalen var fylld till bredden, vilket gjorde att jag och mitt sällskap fick bord relativt sent. Under kvällen avtog sorlet, vilket vi knappt märkte, då vi hade fullt upp med att dyka ned i rätterna... Visa hela »

25 jul 2021

Absolut mitt favoritställe i Göteborg.
Brett sortiment av viner och underbar mat!

3 sep 2020

Den absolut bästa restaurangen i HELA Göteborg Jättegod mat, trevlig personal och trevlig stämning. Skulle absolut rekommendera.

12 dec 2018

Så god mat! Trevligt, litet och mysigt ställe. Från stan är det inte helt ultimat att ta sig, men det var det värt.

5 sep 2020

God mat, trevlig personal. Lyssna på dryckesrekommendationer!

7 feb 2016

OMG , har aldrig varit på en resturang som jag inte kan säga en dålig grej om... Mun orgasm i varje tugga och rätt... Viner och bubbel samt avec som passade perfekt till varje mål.. Ljuset är varm och mysigt och killarna som serverade känns som välutbildade... Visa hela »