Bord 27

4,8
16 betyg
$$$
Restaurang
Bord 27
4,8
16 betyg

Rå betong och pinnstolar präglar denna rustika och hipstertrendiga restaurang som i huvudsak använder sig av närproducerade råvaror. Här månar man om både människor och mat. Förutom småplock och käk hittar du bland annat en mängd olika viner och närproducerad öl på både fat och flaska. Det går även fint att ta med sig hunden.

Tanken med den intima bistron är att den ska fungera både för ett spontant glas i baren och som ett ställe där du kan uppleva gott käk i avslappnad miljö, utan krusiduller. Sommartid är Bord 27:s stora fönster uppdragna till max, och utanför krogen sitter du bra på den lilla men trivsamma uteserveringen.

När familjen Orrmyr satte tänderna i lokalen utgick de från dess relativt råa grundstomme. Allt revs ut, och för att skapa en rå men varm enkelhet fick väggarna behålla sin betonggrå ton. Samtidigt satsade de på varm belysning som kontrast.

– Lokalen har fått sin casual look tack vare en hyfsat fri inställning. Eftersom den är relativt avskalad kan man istället fokusera på maten, säger Peter Orrmyr.

På Bord 27 är det raka rör utan konstigheter som gäller. Något som märks på allt från menyarken och kökshanddukarna på borden, till den enkla plywoodskivan i baren. Ramla förbi på en råbiff i baren, eller testa en hel meny med dryckespaket för en totalupplevelse.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
16

Recensioner av Bord 27

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Samma ägare som bla Restaurang Natur (som verkligen är en favorit i Göteborg) så i år gick vi även till detta lilla krypin.

Blev visade till bordet direkt, personalen såg oss från att vi kom tills att vi gick. Servicen var on-point och maten lika...

En av Göteborgs bästa restauranger!

·

Ett litet hål i väggen i göteborg, i still med något lilla ego inspirerande. Satt vi deras minimala bar gissar plats för max 4 personer men så trevligt. Det var en solomiddag för min del och då är de trevligt att köra barenhäng. Åt fri...

Wow, vart ska man börja? En servitör vid namn Robin välkomnar oss genast vid dörren på ett otroligt familjärt sätt. Vi blir satta till bords och det märks snabbt att passion, kompetens och bra mat är vad man erbjuder här. Vi startar med kroketter so...

Utan tvekan, Göteborgs bästa restaurang!

En av mina favoritrestauranger i Göteborg! Enda minuset är att det kan vara svårt att få bord och att det är en ganska liten lokal, vilket såklart bidrar till mysfaktorn men att man behöver vara i god tid att boka. Maten känns vällagad och med en relat...

Det här var andra gången jag var här och det var precis lika bra denna gång. Glad, kunnig och riktigt trevlig service. Miljön är enkel men mysig. Maten är mycket god och prisvärd.

Ytterligare ett besök på Bord27 och minst lika nöjd som senast.
Fantastisk mat, underbara råvaror, bra service och härliga viner.

Kunnig personal, hemtrevligt och mycket god mat. Ett av dem bättre restaurangerna i Göteborg.

Först och främst: maten är en solklar, extremt prisvärd, femma. Betyget grundar sig därför på det inte lika solklara bemötandet, med en surmulen personalstyrka som vid vårt besök tycktes ha lämnat engagemanget hemma.

Om maten: Menyn b...

Här fick jag en middags-upplevelse jag sent ska glömma. Den lilla lokalen var fylld till bredden, vilket gjorde att jag och mitt sällskap fick bord relativt sent. Under kvällen avtog sorlet, vilket vi knappt märkte, då vi hade fullt upp med att dyka ned i rätterna...

Absolut mitt favoritställe i Göteborg.
Brett sortiment av viner och underbar mat!

Den absolut bästa restaurangen i HELA Göteborg Jättegod mat, trevlig personal och trevlig stämning. Skulle absolut rekommendera.

Så god mat! Trevligt, litet och mysigt ställe. Från stan är det inte helt ultimat att ta sig, men det var det värt.

God mat, trevlig personal. Lyssna på dryckesrekommendationer!

OMG , har aldrig varit på en resturang som jag inte kan säga en dålig grej om... Mun orgasm i varje tugga och rätt... Viner och bubbel samt avec som passade perfekt till varje mål.. Ljuset är varm och mysigt och killarna som serverade känns som välutbildade...

Så tycker pressen

Dagens Industri

· 20 av 25 · 2017-09-28

“Stojigt, svettigt och smaskigt!”

Nöjesguiden

· 4 av 6 · 2015-04-24

“Bord 27 ger oss en anledning att hitta tillbaka till stadsdelen. För till Haga Kyrkogata 14 återvänder vi.”

Göteborgs-Posten

· 4 av 5 · 2015-04-15

“Här visar köket prov på hur man göra en spännande och underhållande rätt med förhållandevis små medel. Applåd!”

Aftonbladet

· 1970-01-01

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
16

Representerar du Bord 27?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Bord 27?

På Bord 27 serveras bland annat:

  • Smårätter
  • Europeiskt
  • Fusion
  • Glutenfritt

Vad kostar det att äta på Bord 27?

Bord 27 ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Bord 27 uteservering?

Ja, Bord 27 har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Vilken typ av stämning är det på Bord 27?

Vi skulle beskriva stämningen på Bord 27 som mysig och lite lugnare.

Får jag ta med min hund på Bord 27?

Ja, Bord 27 är hundvänligt och tillåter att du tar med din hund när du besöker restaurangen.

Var ligger Bord 27?

Bord 27 ligger på Haga Kyrkogata 14, 411 23, Centrum. I närheten ligger Skanstorget, Göteborg.