Studio Aroma erbjuder trendig HIFU-behandling

Skönhet kommer som det brukar sägas inifrån. Dock finns faktorer som påverkar vårt yttre på ett eller annat sätt. Sol, sömn och kost tillsammans med genetiska förutsättningar spelar in. I dag finns en mängd behandlingsformer på marknaden, vissa boostar välbefinnandet medan andra är mer eller mindre resultatinriktade. På Studio Aroma är HIFU en av alla behandlingar som erbjuds.

För att ge en djupare inblick i hur en av de mest populära behandlingarna på marknaden just nu fungerar, har Thatsup-redaktionen fått möjlighet att testa 3D Centerless HIFU, på Studio Aroma på Teatergatan. HIFU är högintensivt ultraljud som går ned i hudens SMAS-lager, det lager som annars sträcks upp vid ett kirurgiskt ansiktslyft.

Anna Maria, VD och grundare av Studio Aroma, tar emot oss i ljusa och luftiga lokaler på Teatergatan. Hon har närmare 20 års erfarenhet inom skönhetsbranschen och är legitimerad sjuksköterska med specialisering på estetik och injektionsbehandlingar. Hon är dessutom auktoriserad hudterapeut och spaterapeut, utbildad på Gilda International Beauty School i Göteborg.

”Slipper återhämtningsfasen”

Innan behandlingen görs en personlig hudanalys och en noggrann genomgång av hur själva behandlingen går till. Visserligen finns det inga direkta biverkningar kopplade till HIFU, men visst känns det lite efteråt, det ska inte förnekas.

– En av de positiva sakerna med HIFU är att du slipper återhämtningsfasen och kan återgå till vardagen direkt efter behandlingen, berättar Anna Maria, som också noga går igenom hur maskinen som hon arbetar med ser ut och fungerar.

Hudens åldrande är ett av hennes främsta intresse- och expertområden och tillsammans med massage, aromaterapi och kroppens förmåga till självläkning har hon och hennes övriga team en gedigen kunskap och bredd inom hudvård.

Vi tar före- och efterbilder, eftersom vi om cirka fyra månader kommer att göra ett återbesök för att se den fulla effekten.

– Jag fullkomligt älskar aromaterapi, vilket namnet på vår verksamhet ju avslöjar, säger Anna Maria, som gärna tillsätter väldoftande och lugnande oljor i hudvården som ingår i och under behandlingen.

Ömhet som snabbt försvinner

Innan HIFUN börjar arbeta över ansiktet läggs det på ett tjockt lager gel, som gör att maskinen får ordentlig kontakt med huden. Gelen är sval och känns lugnande, vilket är skönt eftersom ultraljudet i sig ger en något brännande men övergående känsla. När behandlingen är över läggs en fuktgivande mask som slutligen torkas av. Tidsåtgången för detta ansiktslyft uppgår till cirka 75 minuter. Efter behandlingen känns ansiktet lite ömt, men bara i ett par dagar.

Redan efter tre veckor kan vi konstatera att huden känns uppstramad och under hakan syns en påtaglig skillnad. Fullt resultat ska synas först fyra månader efter behandlingen, och vid ett återbesök jämförs före- och efterbilder.

Dyker man upp en stund innan behandlingen hinner man ta en kopp kaffe i den lilla loungen. Här hittar man även utvalda produkter och varumärken som används på salongen, och man får samtidigt hjälp med vad som passar för ens hudtyp, utan att boka tid.

Vill du veta mer om HIFU eller övriga behandlingar? Besök Studio Aroma Teatergatan & Studio Aroma Brunnsgatan.