VRÅ nominerad till Svenska Gastronomipriset

Inför det Svenska Gastronomipriset 2019 har cirka 100 svenska kockar röstat fram de krogar och kockar de tycker är Sveriges bästa. I tre av kategorierna är Göteborgsrestaurangen VRÅ nominerad.

Hos VRÅ är hållbarhet i fokus sedan länge, men än mer sedan Sofia B Olsson gick in i restaurangen och vässade till konceptet ytterligare. Hållbarheten genomsyrar nu hela verksamheten med allt från schyssta, säsongsbetonade råvaror till en hållbar arbetsmiljö. Restaurangens sommelier Avelino Montes har skapat en beundransvärd vinlista med naturviner. Nu är restaurangen trefaldigt nominerad till Svenska Gastronomipriset 2019 där 100 svenska kockar röstar fram de bästa krogarna och kockarna. VRÅ är nominerad i kategorierna Kockarnas Kock, Kockarnas Krog och Sommelierernas Sommelier.

– Vi är otroligt stolta över Sofia och Avelino. VRÅ har sedan öppning blivit uppmärksammad för sitt hållbarhetstänk och innovativa meny. Att Sofia, som restaurangens operativa chef, även månar om både miljön och sina anställda gör henne till en modern kreatör och ledare. Vi är ödmjukt glada att vi får husera en så spännande restaurang här på Clarion Hotel Post och vi önskar Sofia och Avelino lycka till i tävlingen, säger Sara Lake, Hotelldirektör på Clarion Hotel Post.

Vinnarna presenteras under en gala på Operakällaren den 27 januari 2020.