Ekorätt Ekorätt

Här finns Göteborgs bästa ekologiska och hälsoinriktade matbutiker

Vi är många som tycker att det är viktigt att det vi stoppar i oss är bra och nyttigt – både för oss själva och för vår planet. Att äta ekologiskt och hälsosamt har blivit en självklarhet för många, däremot kan det vara lite av en djungel att navigera sig fram bland olika certifieringar och koder i de stora matbutikerna. Hur vet man egentligen vad som är vad? För att underlätta din veckohandling guidar vi dig här till de ekologiska och hälsoinriktade butiker i Göteborg som satsar på eko- och hälsomedvetna livsmedel och produkter.

Innehållsförteckning
 1. Ekologiska mataffärer i Göteborg
  1. Fram Ekolivs – Experter på ekologiskt och närodlat
  2. Ekospeceriet – Ekoprodukter i lösvikt och helt plastfritt
  3. Cum Pane – Bakverkstad som bevarar gammal brödkultur
  4. Mynta Eko – Hisingens första ekobutik
  5. Bara Bra Mat – Hög kvalitet och minimal miljöpåverkan

Ekologiska mataffärer i Göteborg

Fram Ekolivs

Experter på ekologiskt och närodlat

Fram Ekolivs har försett göteborgarna med ekologiska och närodlade livsmedel sedan mitten av 80-talet. Allt som säljs här är ekologiskt och det mesta kommer från gårdar i närheten av Göteborg. Mycket av maten går att köpa i lösvikt för att hålla nere användandet av plast och andra förpackningar, och du som reser miljömedvetet och antingen cyklar, går eller åker kollektivt får dessutom rabatt när du handlar. 

Ekospeceriet

Ekoprodukter i lösvikt och helt plastfritt

Refilltrenden är stor bland miljömedvetna konsumenter världen över och EKOspeceriet i Mölndal har tagit detta klimatsmarta koncept till sig. Här kan du handla helt plastfritt, och köpa nästan alla produkter i lösvikt, och givetvis även ha med dig dina egna behållare. Utbudet rymmer allt från skafferivaror, nötter och oljor till hygienprodukter och heminredning.

Cum Pane Majorna Cum Pane Olskroken
Cum Pane Majorna
cumpane.coop
Cum Pane Olskroken
cumpane.coop
Cum Pane Majorna Cum Pane Olskroken

Bakverkstad som bevarar gammal brödkultur

Cum Pane kan stolt titulera sig som stans enda ekologiska bakverkstad. Här är det gott, rustikt bröd som spelar huvudrollen. Allt bakas med enbart ekologiska råvaror och ofta med gamla metoder som härstammar från bondesamhället. Till brödbaket används dinkel och ännu äldre sädesslag som emmer, svedjeråg och nakenkorn. Mjölet mals på stenkvarnar och är liksom resten av brödens ingredienser helt fritt från tillsatser. 

 • Mariagatan 17, Majorna Kobbarnas Väg 4
  Cum Pane Majorna
  Mariagatan 17, Majorna
  Cum Pane Olskroken
  Kobbarnas Väg 4
 • Cum Pane Majorna
  cumpane.coop
  Cum Pane Olskroken
  cumpane.coop
  Cum Pane Majorna
  031-12 15 41
  Cum Pane Olskroken
  031-19 99 96
 • Cum Pane Majorna Cum Pane Olskroken

Mynta Eko

Hisingens första ekobutik

Mynta Eko i trendiga Kvillebäcken är Hisingens första renodlade ekobutik och stammisarna har hunnit bli många. Här satsar man på ett brett utbud av ekologiska varor, med allt från frukt och grönt till ekologiskt kaffe. Ett schysst miljötänk genomsyrar butikens koncept; bland annat köps nötter, torkad frukt och fröer i lösvikt. 

Bara Bra Mat Majorna Bara Bra Mat Olskroken
Bara Bra Mat Majorna
barabramat.se
Bara Bra Mat Olskroken
barabramat.se
Bara Bra Mat Majorna Bara Bra Mat Olskroken

Hög kvalitet och minimal miljöpåverkan

Bara Bra Mat har två butiker som enligt egen utsago säljer ”allt du egentligen behöver”. Här styr kvalitet och minsta möjliga miljöpåverkan sortimentet. Bra mat definieras av grundarna som obesprutade, växtbaserade och oprocessade råvaror av god kvalitet. Ekocertifiering är förstås en grundförutsättning, men även ekomat skiljer sig i kvaliteten och på Bara Bra letar man alltid efter något som är ännu bättre än det som redan finns. 

 • Kungsladugårdsgatan 26, Majorna/Linné Norra Gubberogatan 10
  Bara Bra Mat Majorna
  Kungsladugårdsgatan 26, Majorna/Linné
  Bara Bra Mat Olskroken
  Norra Gubberogatan 10
 • Bara Bra Mat Majorna
  barabramat.se
  Bara Bra Mat Olskroken
  barabramat.se
  Bara Bra Mat Majorna
  031-19 43 76
  Bara Bra Mat Olskroken
  031-19 43 76
 • Bara Bra Mat Majorna Bara Bra Mat Olskroken

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;