VRÅ

4,5
2 betyg
$$$
Fusionrestaurang
VRÅ
4,5
2 betyg

På ansedda restaurang VRÅ inne i Clarion Hotel Post är det hållbarhet som står i centrum. I den eleganta restaurangen serveras en spårbar meny med närproducerade råvaror och japanska tillagningsmetoder. Säsongen avgör vad som kommer in genom köksingången och menyn kan därför variera så ofta som dag till dag.

Sedan starten 2012 har VRÅ erbjudit mat med nordisk-japanska förtecken, mitt i centrala Göteborg. Hösten 2019 totalrenoverades restaurangen och flyttade upp en våning till dit den ligger i dag. Här ska man få en känsla av både västkusten och Japan. Lokalen är inredd i en exklusiv, minimalistisk stil med lokala inredningsdetaljer som marmor från Bohuslän och återvunnet glas från Orrefors. Platserna består bland annat av låga japanska sittplatser, samt långbord och drop-in-platser. Man erbjuder även chambre séparée samt Göteborgs största sake-bar med över 40 sorters sake.

Hela restaurangen präglas av hållbarhetstänk, både när det kommer till mat och restaurangmiljö. Allt som serveras följer säsong och råvarorna är både lokalproducerade och ekologiska. På menyn erbjuds rätter med fisk och skaldjur från säkra, vilda bestånd eller från trygga odlare, grönsaker från hotellets takodlingar och ekologiska, lokala lantbruk, samt kött från noggrant utvalda uppfödare. Fokus ligger främst på fisk, skaldjur och grönt.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Recensioner av VRÅ

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Fantastisk japansk/nordisk avsmakningsmeny. Kan inte bli bättre. Enastående råvaror och utmärkt service. Dryckespaketet till maten bestod av både vin, japansk öl och olika sorters sake. Allt var som en symfoni tillsammans. Hit kommer vi gärna tillbaka.

Charmiga restaurang vRÅ hittar man inne i pampiga Hotel Clarion Post. Testade en fyra rätters meny som höll väldigt hög kvalité. Rekommderas skarpt!

Så tycker pressen

Göteborgs-Posten

· 4 av 5 · 2017-02-04

“När vi återigen kliver ut i den stimmiga hotellbaren är det med ny energi efter en spännande utflykt in i stans finaste, japanska hörn.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Representerar du VRÅ?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på VRÅ?

På VRÅ serveras bland annat:

  • Fisk
  • Asiatiskt
  • Fusion
  • Japanskt
  • Skaldjur

Vad kostar det att äta på VRÅ?

VRÅ ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av bar är VRÅ?

Vi har klassificerat VRÅ som:

  • Vinbar

Serverar VRÅ sushi?

Ja, VRÅ har sushi på menyn.

Kan man beställa take away från VRÅ?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från VRÅ. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger VRÅ?

VRÅ ligger på Drottningtorget 10, 41103, Centrum. I närheten ligger Centralstation.