Bar Amuse

4,3
6 betyg
Vinbar
Hemsida
Instagram
Bar Amuse
4,3
6 betyg
Hemsida
Instagram

Om Brunnsparken verkar bistert vardaglig, så kanske ett besök på boutiquehotellet Hotel Pigalle kan bota tristessen. På entréplan döljer sig vinbaren Amuse, där man kan ägna sig åt smakfulla förfriskningar och drömma sig bort till en svunnen tidsepok.

Väl inne i baren är det lätt att glömma både tid och rum. Här kan du välja mellan soffor och fåtöljer i pampigt utförande, där den långa Chesterfield-soffan i rummets ena ände bjuder in till riktiga långsittningar med något gott i glaset. Väggarnas snirkliga gobelängtapeter ramar in rummen, som uppmanar till dekadens och äventyrligt romantiska möten.

Smit in när jobbdagen nått sitt slut och välj bland druvor som riesling, pinot noir, chardonnay eller cabernet franc – i Bar Amuse finns det en druva för varje tillfälle. Till det kan du beställa in lite kallskuret som franska ostar, italiensk chark och annat smått och gott.

Material som sammet, polerad sten, mässingsdetaljer och mönstrade mattor sätter atmosfären i denna mytomspunna hotellbar. Här kan du även börja kvällen för att sedan fortsätta med en lyxig middag på restaurangen Atelier fyra våningar upp. Annars fungerar baren bra för den som vill ta igen sig i efter en utmattande dag på stan, eller ha ett romantiskt möte i all hemlighet.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Bar Amuse Användarbilder

Recensioner av Bar Amuse

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 dec. 2018

Har aldrig blivit besviken efter ett besök på Bar Amuse! Varit på middag några gånger och dem har ett bra utbud av vegetariska rätter bland annat, och det är alltid väldigt vällagat och gott ☺️ Men det är absolut lika mysigt att bara sitta nå... Visa hela »

27 maj 2015

Nu har jag förvisso bara tagit en öl här, men miljön i kombinationen med det förträffliga bemötandet ska kräva riktigt dåliga drinkar/mat för att jag ska sätta ett lägre betyg en en fyra. Ser fram emot att få testa mer nästa gå... Visa hela »

Listad i: Göteborg
14 feb. 2018

cocktails i världsklass. Passar perfekt för Aw-häng

10 feb. 2018

Underbar miljö o fantastiskt engagerad personal....😃

14 nov. 2018

Jag smiter gärna in här för ett glas vin eller en GT lite när som helst. Perfekt för lite shoppingvin eller en aw.

Gillar skarpt att de har ett litet sortiment av alkohol och min favorit-gin från Stockholms Bränneri

2 juni 2015

Här mår jag riktigt bra. Fantastiskt skön miljö att sjunka ned i, lite som att landa i någon välbärgad onkels gamla rökrum eller bibliotek. Perfekt när fötterna är trötta efter en dag av shopping, eller när man behöver fly undan... Visa hela »