Norda

3,8
14 betyg
$$$
Restaurang
Norda
3,8
14 betyg

En trappa upp i Göteborgs ståtliga gamla posthus, numera Clarion Hotel Post, finns restaurang Norda. Här har man influerats av smaker och trender hämtade från andra sidan Atlanten.

Restaurangens unika miljö har bevarats från posthusets tidigare liv och förstärkts med eklektiska inslag. Hit kan du komma för både brunch och middag, eller för en riktig cocktail. Från tisdag till lördag kan man avnjuta rätter från restaurangens à la carte-meny, där den svenska västkusten krockar med Manhattan, som bjuder på såväl vegetariskt som kött- och fiskrätter samt Nordas klassiska högrevsburgare.

Varje lördag serveras en prisad brunch, som går under namnet 'Brunch, Bubbles & Beats', i den pampiga posthallen, och här rekommenderas det att du har gott om tid, då det finns en mängd olika godsaker att prova sig igenom. Vad sägs exempelvis om eggs benedict, en perfekt stekt köttbit med tillbehör eller en tallrik amerikanska pannkakor? Glöm inte att spara plats för dessertbordet. Önskar du stiligt blandade cocktails och goda viner är hjälpen inte långt bort. I baren hittar du prisade bartenders och husets sommelier. Norda har dessutom Sveriges största utbud av amerikanska viner.

När sommaren värmer Göteborg är Nordas stora terrass en av stadens mest spanvänliga platser. Härifrån kan du blicka ut över hela Drottningtorget medan du njuter av solen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
14

Recensioner av Norda

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Midsommarafton-middag på Norda, Clarion Post (Strawberry). Magisk mat, drinkar och skönt häng på stora uteserveringen. Precis vid Centralstationen. Rekommenderas varmt!

Super mysig och fin restaurang! Gillade verkligen inredningen och hur dom har kvar detaljer från de gamla postkontoret.
Personalen var välkomnande och hjälpsam, speciellt med specialkost och allergier. Tog det på allvar och blev super bra till slut. Gott och vällagat!...

Intill Drottningtorget stoltserar det gamla posthusets byggnad från 1925 och arkitekturen kan signeras Ernst Torulf. Med historien i åtanke kan man bara ana pampigheten i de rum som kommit att ställas i ordning för restaurang Nordas bruk. Du kommer inte att bli besviken, fö...

·

Varit på brunch här flera gånger, de har ändrat konceptet. Gillade bättre när de hade olika buffér med teman, sedan beställde man en varmrätt och sedan dessertbord. Nu kan man enbart välja två rätter från menyn och sedan dessert...

Listad i: Brunch

Besökte Norda förra helgen och åt brunch. Det var inte samma koncept som när jag var där senast. Nu fick man välja två rätter från menyn och sedan frossa i deras magiska dessert buffé. 🍦🧁🍡Servicen va toppen och rätterna var goda men kan ä...

·

Lunchen (4 av 5), okt 2021: Senast jag var på Norda var på lunch och då åt jag deras ceasarsallad, som var bra. Plus för salladsbuffén också. Stället i sig är grymt trevligt.

Brunchen (3 av 5), maj 2015: Gång på gång gö...

Tyvärr var jag faktiskt inte helt nöjd här. OK men inte till det priset?

Trevliga historiska lokaler där jag ätit både luncher och middagar. Bra mat och över lag bra service. Champagnelistan imponerade dock inte.

·

Var inte ett dugg besviken på bufféerna som presenterades. Fanns det mesta och lite till. föredrog deras klassiska ”svenska” buffébord mer än det italienska. däremot var varmrätten man fick in ingen höjdare tyckte varken jag eller mitt sä...

Var här på brunch för andra gången, första gången sedan det nya konceptet/renoveringen infördes.

Här ingår juicer, förrättsbuffe, en varmrätt, dessertbord och kaffe. Jag är tyvärr besviken av flera anledningar, bland...

·

Skulle vilja ge en femma, men skulle då önska ett något skojigare menyutbud. Låt gå för att det är en hotell-restaurang, där rätterna troligen är anpassade för en bredare publik. Men hade kunnat vara aningen mer utmanande.

På...

Prisvärt lunch!

Go Green var ett mycket bra alternativ då det serverades: Sotad Haloumi, rostad morotskräm smaksatt med ingefära, långbakad vitkål, senapsinlagd persiljerot samt libbsticka - enda smolken i bägaren var priset 145,- annars fina smaker och aptitlig uppläggning.

Så tycker pressen

Göteborgs-Posten

· 3 av 5 · 2016-11-26

“Vi avslutar med varsin kopp rooibos och sammanfattar att det var en trevlig kväll med ojämnt kök men välkomnande och proffsig serveringspersonal.”

Nöjesguiden

· 4 av 6 · 2012-02-28

“Att äta mat i en hotellrestaurang är sällan förenat med stora matupplevelser. På Norda Bar & Grill är det det.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
14

Representerar du Norda?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Norda?

Vi har klassificerat Norda som:

  • Cocktailbar
  • Vinbar

Vilken typ av mat serveras på Norda?

På Norda serveras bland annat:

  • Kött
  • Amerikanskt
  • Vegetariskt
  • Fisk
  • Skaldjur

Vad kostar det att äta på Norda?

Norda ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Norda uteservering?

Ja, Norda har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Har Norda vegetariska alternativ på menyn?

Ja, Norda har vegetariska alternativ på sin meny för dem som föredrar att äta köttfritt.

Var ligger Norda?

Norda ligger på Drottningtorget 10, 411 03, Centrum. I närheten ligger Centralstation.