Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Norda

3,7
6 betyg
Redigera Norda
Norda

En trappa upp i Göteborgs ståtliga gamla posthus, numera Clarion Hotel Post, finns restaurang Norda. Här har man influerats av smaker och trender hämtade från andra sidan Atlanten.

Restaurangens unika miljö har bevarats från posthusets tidigare liv och förstärkts med eklektiska inslag. Hit kan du komma för både brunch och middag, eller för en riktig cocktail. Från tisdag till lördag kan man avnjuta rätter från restaurangens à la carte-meny, där den svenska västkusten krockar med Manhattan, som bjuder på kött- och fiskrätter, burgare och Nordas klassiska halv special.

Varje lördag serveras en prisad brunch, som går under namnet 'Brunch, Bubbles & Beats', i den pampiga posthallen, och här rekommenderas det att du har gott om tid, då det finns en mängd olika godsaker att prova sig igenom. Vad sägs exempelvis om dagens fångst, en perfekt stekt köttbit med tillbehör eller en krämig risotto? Glöm inte att spara plats för dessertbordet. Önskar du stiligt blandade cocktails och goda viner är hjälpen inte långt bort. I baren hittar du prisade bartenders och husets sommelier. Norda har dessutom Sveriges största utbud av amerikanska viner.

När sommaren värmer Göteborg är Nordas stora terrass en av stadens mest spanvänliga platser. Härifrån kan du blicka ut över hela Drottningtorget medan du njuter av solen.

Se även Clarion Hotel Post, VRÅ, Postbaren, Skönhetsfabriken

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
26 jan 2019

Var här på brunch för andra gången, första gången sedan det nya konceptet/renoveringen infördes.

Här ingår juicer, förrättsbuffe, en varmrätt, dessertbord och kaffe. Jag är tyvärr besviken av flera anledningar, bland... Visa hela »

12 mar 2019 · Uppdaterad

Var inte ett dugg besviken på bufféerna som presenterades. Fanns det mesta och lite till. föredrog deras klassiska ”svenska” buffébord mer än det italienska. däremot var varmrätten man fick in ingen höjdare tyckte varken jag eller mitt sä... Visa hela »

2 jun 2015 · Uppdaterad

Skulle vilja ge en femma, men skulle då önska ett något skojigare menyutbud. Låt gå för att det är en hotell-restaurang, där rätterna troligen är anpassade för en bredare publik. Men hade kunnat vara aningen mer utmanande.

På... Visa hela »

27 maj 2015

Gång på gång gör jag nya försök att uppskatta brunchbuffé. Norda passade mig bra eftersom konceptet är brunch till förrätt och efterrätt, men en rätt från à la carten som huvudrätt (ingår i priset, fyra olika at... Visa hela »

9 jun 2017

Prisvärt lunch!

23 jan 2019

Go Green var ett mycket bra alternativ då det serverades: Sotad Haloumi, rostad morotskräm smaksatt med ingefära, långbakad vitkål, senapsinlagd persiljerot samt libbsticka - enda smolken i bägaren var priset 145,- annars fina smaker och aptitlig uppläggning.

Så tycker pressen

3 av 5 · Göteborgs-Posten · 2016-11-26

“Vi avslutar med varsin kopp rooibos och sammanfattar att det var en trevlig kväll med ojämnt kök men välkomnande och proffsig serveringspersonal.”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2012-02-28

“Att äta mat i en hotellrestaurang är sällan förenat med stora matupplevelser. På Norda Bar & Grill är det det.”