Norda

3,7
9 betyg
Redigera Norda

En trappa upp i Göteborgs ståtliga gamla posthus, numera Clarion Hotel Post, finns restaurang Norda. Här har man influerats av smaker och trender hämtade från andra sidan Atlanten.

Restaurangens unika miljö har bevarats från posthusets tidigare liv och förstärkts med eklektiska inslag. Hit kan du komma för både brunch och middag, eller för en riktig cocktail. Från tisdag till lördag kan man avnjuta rätter från restaurangens à la carte-meny, där den svenska västkusten krockar med Manhattan, som bjuder på kött- och fiskrätter, burgare och Nordas klassiska halv special.

Varje lördag serveras en prisad brunch, som går under namnet 'Brunch, Bubbles & Beats', i den pampiga posthallen, och här rekommenderas det att du har gott om tid, då det finns en mängd olika godsaker att prova sig igenom. Vad sägs exempelvis om dagens fångst, en perfekt stekt köttbit med tillbehör eller en krämig risotto? Glöm inte att spara plats för dessertbordet. Önskar du stiligt blandade cocktails och goda viner är hjälpen inte långt bort. I baren hittar du prisade bartenders och husets sommelier. Norda har dessutom Sveriges största utbud av amerikanska viner.

När sommaren värmer Göteborg är Nordas stora terrass en av stadens mest spanvänliga platser. Härifrån kan du blicka ut över hela Drottningtorget medan du njuter av solen.

Se även Clarion Hotel Post, VRÅ, Postbaren, Skönhetsfabriken

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 jan 2019

Var här på brunch för andra gången, första gången sedan det nya konceptet/renoveringen infördes.

Här ingår juicer, förrättsbuffe, en varmrätt, dessertbord och kaffe. Jag är tyvärr besviken av flera anledningar, bland... Visa hela »

27 maj 2015 · Uppdaterad

Lunchen (4 av 5), okt 2021: Senast jag var på Norda var på lunch och då åt jag deras ceasarsallad, som var bra. Plus för salladsbuffén också. Stället i sig är grymt trevligt.

Brunchen (3 av 5), maj 2015: Gång på gång gö... Visa hela »

2 jun 2015 · Uppdaterad

Skulle vilja ge en femma, men skulle då önska ett något skojigare menyutbud. Låt gå för att det är en hotell-restaurang, där rätterna troligen är anpassade för en bredare publik. Men hade kunnat vara aningen mer utmanande.

På... Visa hela »

12 mar 2019 · Uppdaterad

Var inte ett dugg besviken på bufféerna som presenterades. Fanns det mesta och lite till. föredrog deras klassiska ”svenska” buffébord mer än det italienska. däremot var varmrätten man fick in ingen höjdare tyckte varken jag eller mitt sä... Visa hela »

29 aug 2022

Tyvärr var jag faktiskt inte helt nöjd här. OK men inte till det priset?

28 jun 2022

Trevliga historiska lokaler där jag ätit både luncher och middagar. Bra mat och över lag bra service. Champagnelistan imponerade dock inte.

9 jun 2017

Prisvärt lunch!

23 jan 2019

Go Green var ett mycket bra alternativ då det serverades: Sotad Haloumi, rostad morotskräm smaksatt med ingefära, långbakad vitkål, senapsinlagd persiljerot samt libbsticka - enda smolken i bägaren var priset 145,- annars fina smaker och aptitlig uppläggning.

1 dec 2022

Så tycker pressen

3 av 5 · Göteborgs-Posten · 2016-11-26

“Vi avslutar med varsin kopp rooibos och sammanfattar att det var en trevlig kväll med ojämnt kök men välkomnande och proffsig serveringspersonal.”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2012-02-28

“Att äta mat i en hotellrestaurang är sällan förenat med stora matupplevelser. På Norda Bar & Grill är det det.”