Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Norda

3,7
6 recensioner

Norda

3,7
6 recensioner
Norda

En trappa upp i Göteborgs ståtliga gamla posthus, numera Clarion Hotel Post, finns restaurang Norda. Tillsammans med sin kreativa partner, kocken Marcus Samuelsson, har man influerats av smaker och trender hämtade från andra sidan Atlanten.

Restaurangens unika miljö har bevarats från posthusets tidigare liv och förstärkts med eklektiska inslag. Hit kan du komma för både lunch och middag, eller för en drink senare på kvällen. Under veckodagarna kan du välja en klassisk husman till lunch eller något från restaurangens à la carte. Menyn är en parad av omtyckta favoriter, såsom burgare och caesarsallad.

Varje lördag och söndag dukas en stor och prisad brunch upp i den pampiga salen, och här rekommenderas det att du har gott om tid, då det finns en mängd olika godsaker att prova sig igenom på buffén. Välj till en liten varmrätt för att göra upplevelsen komplett, och när du ändå är i baren, be då om att få bloodyn spetsad. Är du sugen på en stiligt blandad cocktail eller ett gott vin är hjälpen inte långt bort. I baren hittar du både prisade bartenders och husets sommelier.

När sommaren värmer Göteborg är Nordas stora terrass en av stadens mest spanvänliga platser. Härifrån kan du blicka ut över hela Drottningtorget medan du njuter av solen, från lunch till sen kväll.

Bon Bon Bar
I anslutning till Norda hittar du även Bon Bon Bar, en 20-talsdekadent cocktailbar, lounge och social club med dj:s och konstinstallationer. Här kombineras hållbara cocktails med praliner och bon bons från eget konditori.

Se även Clarion Hotel Post, VRÅ, Postbaren

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 jan 2019

Var här på brunch för andra gången, första gången sedan det nya konceptet/renoveringen infördes.

Här ingår juicer, förrättsbuffe, en varmrätt, dessertbord och kaffe. Jag är tyvärr besviken av flera anledningar, bland... Visa hela »

12 mar 2019 · Uppdaterad

Var inte ett dugg besviken på bufféerna som presenterades. Fanns det mesta och lite till. föredrog deras klassiska ”svenska” buffébord mer än det italienska. däremot var varmrätten man fick in ingen höjdare tyckte varken jag eller mitt sä... Visa hela »

2 jun 2015 · Uppdaterad

Skulle vilja ge en femma, men skulle då önska ett något skojigare menyutbud. Låt gå för att det är en hotell-restaurang, där rätterna troligen är anpassade för en bredare publik. Men hade kunnat vara aningen mer utmanande.

På... Visa hela »

27 maj 2015

Gång på gång gör jag nya försök att uppskatta brunchbuffé. Norda passade mig bra eftersom konceptet är brunch till förrätt och efterrätt, men en rätt från à la carten som huvudrätt (ingår i priset, fyra olika at... Visa hela »

9 jun 2017

Prisvärt lunch!

23 jan 2019

Go Green var ett mycket bra alternativ då det serverades: Sotad Haloumi, rostad morotskräm smaksatt med ingefära, långbakad vitkål, senapsinlagd persiljerot samt libbsticka - enda smolken i bägaren var priset 145,- annars fina smaker och aptitlig uppläggning.

Så tycker pressen

3 av 5 · Göteborgs-Posten · 2016-11-26

“Vi avslutar med varsin kopp rooibos och sammanfattar att det var en trevlig kväll med ojämnt kök men välkomnande och proffsig serveringspersonal.”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2012-02-28

“Att äta mat i en hotellrestaurang är sällan förenat med stora matupplevelser. På Norda Bar & Grill är det det.”