Två Feta Grisar

5,0
6 betyg
Ölbar
Restaurang
Hemsida
Instagram
Två Feta Grisar
5,0
6 betyg
Hemsida
Instagram

På Två Feta Grisar på Ringön bryggs de flesta ölsorter man kan tänka sig. Här kan man smaka det lokalproducerade ölet, gå på ölprovning eller äta en bit mat i restaurangen Two Fat Pigs, som använder och återanvänder produkter från bryggeriet i maten.

Namnet kommer från två glatt bökande grisar utanför bryggeriets första lokal. Då hade några ölentusiaster från Hisingen nämligen bestämt sig för att utöka sin produktion till större skala än för eget bruk. Det var 2013, och sedan dess har bryggeriet flyttat till Ringön och växt till ett bryggeri med taproom, restaurangen Two Fat Pigs och två uteserveringar som är öppna när vädret tillåter. Lokalerna är inredda i industriell stil med golv och väggar i betong, industrilampor och detaljer i plåt.

I bryggeriet hittar man det mesta i ölväg – allt från stout och porter till veteöl och fruktöl. Ölet kan du sedan prova i bryggeripuben med tillhörande uteservering. Här kan du också köpa en provbricka med fyra öl, hänga på när de har sina uppskattade ölprovningar ett par gånger i veckan eller boka en privat ölprovning.

I restaurangen Two Fat Pigs lagas mat från grunden på bra råvaror. Den serveras sedan både i restaurangen, i bryggeripuben och på uteserveringarna. Tack vare närheten till bryggeriet kan de använda och återanvända sina egna produkter i maten. På menyn står smaker från hela världen och bland signaturrätterna hittar man bland annat smashburgare, schnitzel och BBQ-ribs. Till detta kan man dricka bryggeriets öl och annan europeisk öl tillsammans med viner från hela Europa och drinkar.

Föreslå ändringar

Recensioner av Två Feta Grisar

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 jan 2023

Fick genom Thats up upp ögonen för Två Feta Grisar. Och reklamen som fanns här om deras Beer Maker Dinner, surfade in på deras hemsida och mailade in bokningen där. Redan här vid första kontakten känns det genuint. Kvällens tema var ”barndoms... Visa hela »

22 jan 2023

Vi var på Beer makers dinner, 5-rätter med 5 olika öl/stilar till de olika rätterna. Upplevelse utöver det vanliga man annars får på andra ställen. Tillsammans med restaurangchefen som dessutom är kökschef tog oss igenom den laotiska matkulturen. Visa hela »

26 aug 2023

Grymt trevligt. Rekommenderar deras cheesburgare med en märzeenlager. Världsklass!!!

20 mar 2023
17 jan 2023
20 okt 2022