Public Event Public Event

Bröllop i Göteborg: Guiden till lokaler och vigselplatser

Inget slår ett bröllop, ingen fest är så glädjefylld – eller fylld av frågor. Innan ”I do” besvarats har ett stort antal avhandlats: När ska bröllopet hållas, exempelvis, vilka gäster ska bjudas och vad ska dessa erbjudas att äta och dricka? Var bröllopet ska hållas är av naturliga skäl en central fråga och i Göteborg finns ett brett utbud att välja bland. Festvåningar, pampiga villor, slott, sjöbodar och skärgårdsbåtar, museum, ja till och med en konsthall. I den här guiden tipsar vi om bra festlokaler för bröllop och vigselplatser i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Vigselplatser och festlokaler för bröllop i Göteborg
  1. Överås Slott – Kungligt bröllop
  2. Villa Odinslund – Pampig mijö
  3. La Venue Festvåning – Anor från 1800-talet
  4. Dockyard Hotel – Saltstänkt bröllop
  5. Auktionsverket Kulturarena – Sekelskiftesmiljö
  6. Världskultur­museet – Gift er på museum
  7. Trädgår'n – Trädgårdsbröllop
  8. M/S Carl Michael Bellman – Puttra fram i Göteborgs skärgård
  9. Röda Sten Konsthall – Att gifta sig här är en konst
  10. Villa Belparc – Festvåning i Slottskogen

Vigselplatser och festlokaler för bröllop i Göteborg

Överås Slott

Hemsida

Kungligt bröllop

Vem vill inte bjuda in till slottsbröllop? På Överås Slott möts du av två stora salonger svepta i kunglig inredning. Lokalerna rymmer över 100 gäster, och väljer du att även använda glasverandor och anslutande rum, får du plats med ännu fler vänner, familjemedlemmar och andra att fira tillsammans med. Kungligt, helt enkelt.

Villa Odinslund

Hemsida

Pampig mijö

Villa Odinslund är en känd adress inom bröllopskretsar, och inte undra på det. Den vackra villan rymmer upp till 110 gäster – i en pampig miljö. Kanske sker vigseln på den stora verandan med utsikt mot trädgården, innan middagen dukas upp i matsalen. Köket fokuserar på råvaror i säsong och anpassar gärna menyerna efter tycke och smak.

La Venue Festvåning

Hemsida

Anor från 1800-talet

La Venue huserar på Avenyn i Göteborg och man gör verkligen skäl för namnet. I denna festvåning, med anor från 1800-talet, hittar du nämligen ett brett utbud av ståtliga salar och lokaler i olika storlekar, med plats för upp till 300 gäster. Så, fira kärleken under kristallkronorna!

Dockyard Hotel

Saltstänkt bröllop

Granne med Röda Sten och Älvsborgsbron hittar du Dockyard Hotel Reveljen. Här kan ni som brudpar, tillsammans med upp till 200 sittande gäster, skapa ert livs fest. Utöver smakfulla festlokaler i en saltstänkt miljö erbjuds 117 hotellrum i olika stilar.

Auktionsverket Kulturarena

Sekelskiftesmiljö

Mitt på Tredje Långgatan hittar du anrika Auktionsverket med tillhörande kulturarena. Det här är stället för dig som är ute efter att fira bröllop i en storslagen sekelskiftesanda. Bjud in dina 240 närmaste vänner och festa loss i Lobbybaren, Biblioteket, Balkongen eller Hovsalen.

Världskultur­museet

Gift er på museum

Ett bröllop i det här vackra museet innebär storslagen arkitektur, modern design samt en svårslagen utsikt i samtliga väderstreck. Förutom att rymma 300 sittande gäster kan man hjälpa till med allt från vigsel och mat till musik och fotografering.

Trädgår'n

Trädgårdsbröllop

Anrika Trädgår'n har i över 100 år varit Göteborgs främsta arena för konserter, galor och inte minst storslagna bröllop. Med en kapacitet att rymma upp till 3000 personer är man faktiskt unik i branschen. Inte nog med detta, man kan även bidra genom hela processen, från planering till uppbyggnad av ditt bröllop.

M/S Carl Michael Bellman

Puttra fram i Göteborgs skärgård

Denna moderna och inte minst bekväma skärgårdsbåt lämpar sig ypperligt för ett saltstänkt bröllop. I matsalen kan ni vara upp till 100 sittande gäster, och i den övre salongen finns det plats för ytterligare 30. Utanför de stora fönstren glider kobbar och skär förbi, och vid vackert väder är det fina soldäcket med tillhörande bar en naturlig samlingsplats.

Röda Sten Konsthall

Att gifta sig här är en konst

Röda Sten Konsthall är med sitt läge under Älvsborgsbron, granne med vattnet och bryggorna, ett landmärke i Göteborg. Och konsthallens stora utställningssal Katedralen är till brädden fylld med karaktär. Takhöjden är på över 11 meter och lokalen rymmer cirka 220 sittande gäster – gott om plats för högtflygande bröllopsplaner med andra ord.

Villa Belparc

Festvåning i Slottskogen

Landmärket Villa Belparc huserar i Slottskogen i Göteborg och sportar en väl tilltagen festvåning. Här ryms 180 sittande bröllopsgäster. Under sommartid kan festen hållas ute och då ryms upp till 2000 personer. Villa Belparcs personal tar hand om allt – kanske kommer till och med bröllopstårtan från ställets konditori?

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta