Sjömagasinet

2,4
7 betyg
$$$$
Fiskrestaurang
Skaldjursrestaurang
Sjömagasinet
2,4
7 betyg

Vackert beläget vid Klippan på Södra älvstranden ligger Sjömagasinet, en anrik krog som under årens lopp har gästats av celebriteter som Rolling Stones och Bruce Springsteen. På menyn hittar du klassiska fisk- och skaldjursrätter.

Sjömagasinet öppnade första gången 1984 och har bland annat drivits av Leif Mannerström och Lars Ahlström, men sedan våren 2021 är det Jennie Selin och Mats Sjölander som står bakom restaurangen. Den historiska byggnaden rymmer två våningar med flera rum i maritim stil, såsom den rustika övervåningen med träbjälkar och snedtak. På bryggan tronar även en stor uteservering med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Numera har restaurangen en lite folkligare tappning och huset har varsamt renoverats, men ursprunget lever kvar. Bland annat hintar vissa tapeter om Ostindiska kompaniet, som på 1700-talet använde huset som lagerhus.

Hit går det lika bra att komma för lunch och middag året runt. Menyn kretsar kring klassiska fisk- och skaldjursrätter, inspirerade av västkusten och Frankrike, men influenserna kommer även från andra håll. Här hittar du allt från ostron till oxfilé och franska desserter. Till lunchen serveras även champagne, mousserande och viner på glas. Sällskap som vill sitta avskilt kan boka in ett chambre séparée och det går även bra att boka in speciella events, eller arrangera bröllop, på restaurangen.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Sjömagasinet Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,4
7

Recensioner av Sjömagasinet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Besökte Sjömagasinet idag tillsammans med familjen. Julbordet var helt fantastiskt, personalen lika så speciellt Elvira som tog hand om oss, prisvärt kommer tillbax.
Robert Johansson

Kommer till Göteborg och ska besöka Sjömagasinet som nu fått nya ägare och halvbra recension i DI. Förväntningarna är höga och dom faller snabbt utför. Vi har varit här länge sedan på Mannerströms tid. Redan i dörren mö...

Jag var på Sjömagasinet i somras med bl.a. min mamma som varit där flera gånger genom åren. Hon älskar skaldjur och ville absolut dit igen när vi besökte Göteborg.
Vilken besvikelse det blev, både för min gamla mamma och vi andra i sä...

Jag hade stora förväntningar på Sjömagasinets julbord men blev tyvärr en gnutta besviken.

Extremt dyrt kuvert för ett rätt ”random” julbord. Saknade lite av smakerna som lovades vid beskrivningarna på rätterna.

Det som sti...

Texten har översatts automatiskt.

Servicen var lite långsam något
Ouppmärksam, men trevlig nog. Förrätten och huvudrätten fick produkterna att lysa. Öknen, stekt Camembert var underkokt. Chokladfondanten var en chokladtryffel. Crème brûlée hade ingen crusty topp. I efterha...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,4
7

Representerar du Sjömagasinet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Sjömagasinet?

På Sjömagasinet serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Fisk
  • Skaldjur
  • Franskt

Vad kostar det att äta på Sjömagasinet?

Sjömagasinet ligger i prisklassen Hög ($$$$).

Har Sjömagasinet uteservering?

Ja, Sjömagasinet har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Vilken typ av stämning är det på Sjömagasinet?

Vi skulle beskriva stämningen på Sjömagasinet som mysig och lite lugnare.

Är det dyrt att äta på Sjömagasinet?

Sjömagasinet ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Sjömagasinet?

Sjömagasinet ligger på Adolf Edelsvärds Gata 5, 41451, Majorna.