Escape Quest Escape Quest

Guiden till escape rooms i Göteborg

Att bli inlåsta i ett spännande – och ibland läskigt – äventyr, där uppdraget är att ta sig ut på tid, har blivit en populär aktivitet att göra tillsammans med vänner, kollegor eller familj. I ett escape room ska ni ta er ut genom att lösa kluriga uppdrag och gåtor. Här ställs samarbetsförmågan, liksom logiskt och kreativt tänkande, på prov. I Göteborg finns det flera escape rooms som har specialiserat sig på denna roliga aktivitet. Runtom i stan kan ni stiga in i helt nya världar och till exempel lösa ett mord, bli inlåsta i en bunker eller resa i tiden. Här guidar vi till escape rooms i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Escape room i Göteborg
  1. Escape – Hinner ni ta er ut?
  2. Paladia – Escape room med sinne för detaljer
  3. Escape House Gothenburg – Inget för den harige
  4. Gothenburg Escape Game – Inlåsta i bunkern
  5. District Zero Göteborg – Hög spänningsnivå på Hisingen

Escape room i Göteborg

Escape

Hemsida

Hinner ni ta er ut?

På centralt belägna Escape kan ni ge er in på en fartfylld bana. Här finns ett flertal rum med olika teman. Under en timmes tid blir ni inlåsta i ett rum. Sedan ska ni gemensamt samarbeta och hitta ledtrådar, koder och föremål för att ta er ut.

Paladia

Hemsida

Escape room med sinne för detaljer

Paladia är ett escape room där man har lagt mycket fokus på detaljer och autentisk rekvisita, här vill man att spelarna ska transporteras till en helt ny värld när de stiger in i spelen. Prova till exempel att bli instängda på magiskolan som ruvar på hemligheter.

Escape House Gothenburg

Hemsida

Inget för den harige

Escape House i Majorna är inget för den nervsvage. Här kan ni till exempel bli inlåsta i en fängelsecell eller (förhoppningsvis) lösa en mordgåta, som i ett verkligt Cluedo. Om ni blir hungriga efter ert hårda detektivarbete så går det även att beställa käk!

Gothenburg Escape Game

Hemsida

Inlåsta i bunkern

Har du länge drömt om att klara upp ett bankrån eller bli inlåst i en sovjetisk bunker? Vi tänkte väl det! Nåja, på Escape Game kan detta gå i uppfyllelse under hyfsat kontrollerade former. Ta med polarna på en resa ni sent ska glömma och välj mellan ett flertal, ofta hårresande, historier att själva bli en del av.

District Zero Göteborg

Hög spänningsnivå på Hisingen

District Zero är ett escape room på Hisingen som erbjuder ett flertal spännande utmaningar. Spelen är indelade efter svårighetsgrad och ni kan enkelt välja en nivå som passar just er grupp. Vågar ni till exempel bli inlåsta på en mördares bondgård?

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;