Skönhetsfabriken Skönhetsfabriken

Guiden till gruppträning i Göteborg

Träning i grupp ökar ofta träningsglädjen och motivationen – det är helt enkelt roligt att dela träningspass och endorfinrus med andra! Gruppträning kan göra att du ger det där lilla extra och orkar lite till i din träning. I Göteborg finns ett stort antal gym och träningscenter som erbjuder olika sorters gruppträning. Här tipsar vi om några av Göteborgs bästa ställen för gruppträning – oavsett om du är sugen på ett tufft crossfit-pass, ett tungt fyspass eller avslappnande yoga.

Innehållsförteckning
 1. Gruppträning i Göteborg
  1. Crossfit Gårda – Funktionsträning för hela kroppen
  2. Hagabadet – Brett utbud och många klasser
  3. Fysiken – Gruppträning med stor variation
  4. Göteborgs stads motionscentrum – Prisvärd gruppträning för alla
  5. Skönhetsfabriken – Skräddarsydd gruppträning
  6. Pilates Complete – Störst på pilates
  7. Friskis & Svettis – Lekfullt för hela familjen
  8. Kristinedals träningscenter – Träningsglädje i grupp

Gruppträning i Göteborg

Crossfit Gårda

Funktionsträning för hela kroppen

Crossfit är en träningsform som tagit många med storm. Styrke- och konditionsprogrammet är byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. På Crossfit Gårda jobbar man i grupper med max 15 personer och träningspassen är alltid instruktörsledda.

Brett utbud och många klasser

Hagabadet är Göteborgs äldsta badinstitution, och numera finns tre spa- och gymanläggningar runtom i staden. Alla tre erbjuder ett brett utbud av gruppträning, med ett stort antal klasser i allt från zumba, yoga och pilates till fyspass, cirkelträning och gemensamma löppass utomhus. Medlemmar har även tillgång till spadelen.

Gruppträning med stor variation

Fysiken vill göra träning lättillgängligt för alla. På de tre anläggningarna runtom i Göteborg erbjuds många typer av träningsformer i grupp. Bland annat kan man träna Power Circuit, en tuff träning som görs ihop med andra i en upplyftande atmosfär, crossfit eller SH'BAM, ett enkelt och roligt danspass med härliga moves.

Göteborgs stads motionscentrum

Hemsida

Prisvärd gruppträning för alla

Genom Göteborgs stad erbjuds många idrotts- och motionscentrum runtom i staden, med många olika gruppträningspass till väldigt förmånliga priser. Du kan till exempel hitta lugnet på ett yogapass, öva styrka med cirkelträning eller förbättra smidigheten med ett rörlighetspass. Under vår och sommar flyttas en del av träningen utomhus om vädret tillåter.

Skönhetsfabriken

Skräddarsydd gruppträning

I Posthuset mitt i stan huserar Skönhetsfabriken, ett helhetskoncept som samlar gym, gruppträning, spa och skönhetssalong under ett och samma tak. Här erbjuds ett flertal klasser, bland annat i yoga. För grupper på 3-5 deltagare erbjuds gemensam träning tillsammans med en personlig tränare. Du kan alltså själv bilda en grupp och träna tillsammans med vänner eller kollegor.

Pilates Complete

Hemsida

Störst på pilates

I vackra lokaler i vad som tidigare var en korsettfabrik ligger Pilates Complete, en ambitiös studio som specialsatsar på olika typer av pilates. Gruppträningspassen utmanar balans och stabilitet, och du tränar såväl styrka och kroppskontroll samtidigt som du får upp flåset. När vädret tillåter flyttar klasserna utomhus till någon av Pilates Completes privata terrasser.

Friskis & Svettis

Hemsida

Lekfullt för hela familjen

Friskis & Svettis vill att träning ska vara lekfull och tillgänglig för alla. När det kommer till gruppträning finns ett brett utbud, med allt från klassisk Friskis-jympa till multifys, yoga och högintensiv träning. På Friskis är hela familjen välkommen och man erbjuder till exempel särskilda familjemedlemskap.

Kristinedals träningscenter

Hemsida

Träningsglädje i grupp

På Kristinedals träningscenter satsar man stort på just gruppträning och vill att alla deltagare ska känna träningsglädje i en trygg miljö. På schemat hittas många Les Mills-klasser, som Bodybalance, Bodypump och dansklassen Sh'bam. På träningscentret finns även padelbanor, för den som vill gruppträna på det sättet.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta