Vegetariska julbord i Göteborg

Fler och fler satsar på en grönare jul. Anledningarna kan vara många, kanske vill man tänka mer klimatsmart, kanske är man bara klar med den matkoma ett traditionellt julbord har förmågan att föra med sig. I den här guiden tipsar vi om de restauranger i Göteborg som serverar vegetariska julbord. En del satsar på att veganisera klassiska julrätter, andra på att arbeta kreativt med vegetariska råvaror på andra sätt. Några av restaurangerna serverar helt vegansk mat och andra vegetarisk. Vissa av de ställen vi tipsar om har inte helvegetariska julbord, men satsar stort på det gröna. Här guidar vi dig till var du kan äta vegetariskt julbord i Göteborg. Njut av din gröna jul!

Se alla våra julbordsguider

Blackbird

Stigbergsliden 3, Masthugget

Helveganska varianter på julklassiker

Har du undrat varför alla dina vegankompisar vallfärdar till Stigberget? Nåja, antagligen har du redan koll på att alla samlas på helveganska Blackbird så ofta som bara möjligt. Under fyra veckor lägger den populära vegankrogen bort de vanliga menyerna och fokuserar helhjärtat på grön julmat. Hela december serveras julbord, där det hittas veganiserade varianter på sill, skinka, korv och Janssons frestelse, men också rätter baserade på de många grönsaker som gör sig som bäst den här tiden på året. Ett tips är att boka bord i god tid!

Govindas Vegetariska Servering

Karl Johansgatan 57, Majorna

Ayurvediskt julbord i Majorna

Govindas finns på många platser runtom i världen och serverar vegetarisk och vegansk mat, gjord enligt ayurveda. I Göteborg huserar Govinas i Majorna och när julen är i antågande bjuder man in till ayurvediskt julbord. Över 15 olika rätter står till buds, bland annat olika sorters grytor, soppor, snacks, kokossås, fruktchutney, papadam, mango lassi och indiska kakor och sötsaker. På julbuffén äter man förstås så mycket man vill av allt!

Carlstens fästning

Marstrand

Vegojul i Riddarsalen

Vad kan väl vara mer stämningsfullt än att fira in julen på en fästning ute i havsbandet? På Marstrand får man det bästa av två världar, historiens vingslag och den pittoreska hamnmiljön. På plats i Riddarsalen på Carlstens fästning serveras man av fästningens fångar och Karolinersoldater. Julbordet är delvis inspirerat av Västerhavet men bjuder även på alla klassiker och flera veganska och vegetariska alternativ.

Hotel Riverton

Stora Badhusgatan 26, Centrum

Julstämning och tidlös elegans

På Hotel Rivertons nyrenoverade restaurang One kan du njuta av såväl julens smaker som av tidlös elegans och en riktigt stämningsfull kväll i julens tecken. Julstämningen infinner sig lätt till det traditionella julbordet, där kreativa kockar lagar all mat från grunden med noga utvalda råvaror. Julbordet är inte helvegetariskt, men man serverar ett gott utbud av vegetariska rätter.

  • Datum: 25 nov - 22 dec 2022
  • Pris: Från 795 kr