Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kebaberia – 5 Rpm Döner

0,0 • 0 recensioner
Kebaberia – 5 Rpm Döner

I över 20 år har Kebaberia, tidigare Kebab & Grill House, eller som i folkmun ”Kebaben”, varit Avenyns mest givna efterfest. Efter omfattande renoveringar öppnade Kebaberia under nytt namn under vintern 2019. Även menyn har uppdaterats, men maten görs med samma passion som alltid och de generösa öppettiderna är kvar.

Konceptet är att servera orientalisk mat med äkta hemma hos-känsla, utan att för den sakens skull rucka på den snabba service som restaurangen gjort sig känd för. Oavsett om man kommer in för en mättande och god lunch, eller hör till nattsuddarna som vill avsluta klubbkvällen med en rejäl kebabtallrik, ska Kebaberia kännas som den givna destinationen. Inför nyöppningen ville ägarna Necat och Suleyman Yuksel, far och son, visa sina gäster ännu mer av det turkiska och orientaliska köket. Utöver klassiker som kebab och falafel består menyn även av smårätter, där man själv plockar ihop sina favoriter till en smakrik och varierad meze-måltid.

– Vi har breddat vårt fokus och hämtar nu ännu mer inspiration från vår egen matkultur och den mat vi äter hemma, säger Necat.

Grönsaker och orientaliska kryddblandningar har en betydande plats i Kebaberias kök och alternativen på menyn är många även för den som helst äter vegetariskt eller veganskt. Allt i köket görs på plats, inklusive brödet. Både de tunnare pitabröden och de fluffiga, turkiska flatbreadsen gräddas i Kebaberias bakugnar.

Lokalens avskalade stil, med helkaklade väggar i turkost och trärena detaljer, ger restaurangen en urban prägel som gör att Kebaberia är lika mycket en modern restaurang dagtid som den livliga efterfest lokalerna förvandlas till under helgernas småtimmar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Kebaberia – 5 Rpm Döner!