Den som viker av från Avenyn till den mer undanskymda Arkivgatan ser snart Familjens välkomnande sken. Den funkigt inredda restaurangen i klara färger fungerar för många av stammisarna som ett andra vardagsrum. Här kan man kila in som man är, oavsett om det är för en hel finmiddag eller bara en cocktail.
Köket jobbar efter devisen att det enkla är det bästa - så länge råvarorna håller hög kvalitet gör man bäst i att inte krångla till det. Familjen har fått utmärkelsen Bib Gourmand, Guide Michelins utmärkelse för riktigt vällagad mat till rimligt pris.
Precis som på systerkrogen Koka är det modern västsvensk gastronomi som gäller. Den som vill prova lite av varje kan beställa à la carte, men Familjen erbjuder även menyer.
Många glider in till Familjen för cocktailmenyns skull. Här kombineras mixologi med lekfulla ingredienser. Några av Familjens signaturcocktails är till exempel "Brynt smör och äpple", ”Rödbeta och timjan” och "Vit choklad och mandel", samt den berömda Bloody Maryn som smaksätts med bland annat sidfläsk och spiskummin.
Björn Persson, som tillsammans med sin fru Sofie driver Familjen, driver även syskonkrogarna Koka och Björns Bar.