Familjen

4,0
12 betyg
$$$
Restaurang
Hemsida
Instagram
Familjen
4,0
12 betyg
Hemsida
Instagram

Den som viker av från Avenyn till den mer undanskymda Arkivgatan ser snart Familjens välkomnande sken. Den funkigt inredda restaurangen i klara färger fungerar för många av stammisarna som ett andra vardagsrum. Här kan man kila in som man är, oavsett om det är för en hel finmiddag eller bara en cocktail.

Köket jobbar efter devisen att det enkla är det bästa - så länge råvarorna håller hög kvalitet gör man bäst i att inte krångla till det. Familjen har fått utmärkelsen Bib Gourmand, Guide Michelins utmärkelse för riktigt vällagad mat till rimligt pris.

Precis som på systerkrogen Koka är det modern västsvensk gastronomi som gäller. Den som vill prova lite av varje kan beställa à la carte, men Familjen erbjuder även menyer.

Många glider in till Familjen för cocktailmenyns skull. Här kombineras mixologi med lekfulla ingredienser. Några av Familjens signaturcocktails är till exempel "Brynt smör och äpple", ”Rödbeta och timjan” och "Vit choklad och mandel", samt den berömda Bloody Maryn som smaksätts med bland annat sidfläsk och spiskummin.

Björn Persson, som tillsammans med sin fru Sofie driver Familjen, driver även syskonkrogarna Koka och Björns Bar.

Föreslå ändringar

Recensioner av Familjen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 sep. 2021 · Uppdaterad

Snacksen var super. Friterat surdeg, chips med löjromsdipp mm. Stora prisvärda portioner för att vara snacks, man behöver inte dela på särskilt många. Till förrätt tog jag en råbiff. Den inte så imponerande. Mitt sällskap sa att han ä... Visa hela »

Listad i: Göteborg
30 jan. 2018

Alla rätt! Supermysig miljö, härlig personal och väldigt god mat.

16 feb. 2021

Det var många år sedan jag var på Familjen men det jag minns var definitivt att det var ställe en gick till när du ville ha ”fine dining” för ett prisvärt besök. Drinkarna vara lyxiga och annorlunda och maten var fantastiskt. Ett nytt besök... Visa hela »

Listad i: Anna-Gbg
9 juni 2017

Prisvärt och väldigt god mat.

8 juni 2018

Drinkarna är helt fantastiska som vanligt! Men tyvärr blev vårt bord bortglömda i servicen och maten lever inte upp till förväntningarna. Går hellre hit bra för drinkarna och äter någon annanstans på gatanz

12 maj 2020

Gick förbi här på ett glas när jag var på besök i Göteborg, härlig miljö och mycket häng vid småbord. Trångt, stimmigt och gemytlig, som jag gillar! Så trevlig personal. Titta in om ni har vägarna förbi!

30 nov. 2018

Kanondrinkar! Kan inte ge fullpris då jag inte testat maten, men har druckit diverse välgjorda GTs på familjen och de har vart supersmarriga.

7 juni 2019

Grymt bra mat!!!! Har aldrigt varit så nöjd!!! Och bra service!!

21 aug. 2019

Bra råbiff som ändras efter säsong, och självklart viner till👌 Även väldigt bra fredagshäng runt baren🥂

13 maj 2019

Bra mat!
Och väldig mysigt.

24 okt. 2021
Listad i: Restauranger
7 juni 2022