Piga

4,0
3 betyg
$$$
Svensk restaurang
Piga
4,0
3 betyg

I området Ostindiefararen, granne med Eriksbergskranen, ligger denna gemytliga och intima restaurang med kvarterskrogsfeeling. Här värnar man om arvet från det gamla svenska bondesamhället och hämtar inspirationen från pigans hårda arbete i hus och hem.

Den hårt arbetande sekelskiftespigan, som lagade all mat från grunden på säsongens råvaror, står som inspiration till den här nyklassiska restaurangen med kvarterskrogsfeeling. Här vårdar man arvet ömt och jobbar vidare som pigan gjorde, men med moderna metoder. Resultatet syns tydligt i både meny och interiör. Specialtillverkade gjutjärnsprodukter framtagna för att lyfta fram en genuin look, tillsammans med småblommigt porslin, används i krogens servering.

Här resonerar man att det är måltiderna som för människor samman, en stund på dagen när man samlas och kan småprata om ditten och datten. Här kan gäster slappna av i hemtrevlig miljö kring rustik, svensk och europeisk mat i modern tappning, som slarvsylta, inlagd gurka, minilimpor med filmjölkssmör, schnitzel, köttbitar och fisk. På menyn står också “daglönaren”, inspirerad av arbetare som jobbade tillfälligt och utförde hårt dagsverke mot betalning – fråga bara personalen vilken rätt som dagverkar idag och mot vilken slant.

Behöver du hjälp med maten till en fest, bröllop, begravning eller mingel så hjälper Piga gärna till med att skräddarsy en meny efter tillställning och budget.

1 David O.
1 Emma J.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Piga Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
3

Recensioner av Piga

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

En bra kvarterskrog med god mat och trevlig personal! Vi var två personer som besökte Piga och beställde olika rätter och båda två var väldigt nöjda både med mat, dryck och servicen.

Listad i: Restauranger

Alltså verkligen ett härligt ställe i mysig sjöstadsmiljö på otippade Hisingen i ett område som är Göteborgs svar på Hammarby Sjöstad. Maten är god, men blir sur på servitriser som rekommenderar hösträtter på somma...

Så god mat! Trevligt, litet och mysigt ställe. Från stan är det inte helt ultimat att ta sig, men det var det värt.

1 David O.
1 Emma J.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
3

Representerar du Piga?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Piga?

På Piga serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Piga?

Piga ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Piga?

Vi skulle beskriva stämningen på Piga som mysig och lite lugnare.

Är Piga barnvänligt?

Ja, vi har kategoriserat Piga som en restaurang som passar att ta med sig barnen till.

Var ligger Piga?

Piga ligger på Ostindiefararen 11, 417 65, Hisingen.