Bästa restaurangerna på Lindholmen och Eriksberg

Bästa restaurangerna på Lindholmen och Eriksberg

Det som tidigare var ett gammalt varvsområde är numera en knutpunkt för forskning och innovation. Vi pratar förstås om Lindholmen, som numera har en rad trevliga restauranger med mat från världens alla hörn. På Lindholmen och Eriksberg finns såväl klassiska svenska krogar som italienare och restauranger som bjuder på det bästa från Kina, Japan och Vietnam. Här finns något för alla, oavsett om man är sugen på en snabb take away-lunch eller en lyxig upplevelse med mat tillagad av stjärnkockar. Här är guiden till bra restauranger på Eriksberg och Lindholmen.

Restauranger på Lindholmen

Här hittar du bra restauranger på Lindholmen

Cuckoo's Nest

Genialitet eller galenskap?

Tre steg från piren hittar man Cuckoo's Nest. Den kombinerade restaurangen och baren är en del av Radisson Blu och ett tillhåll för både frukostgäster, AW-firare och middagsgäster. Här vill man balansera på gränsen mellan genialitet och galenskap – därav namnet. Middagsmenyn bjuder på allt från ostron och löjrom till klassiker som sallad, burgare och räkmacka. 

Gourmetkorv

Hemsida

Uppdaterad kvalitetskorv

Glöm det du tror dig veta om korvmojar. På Gourmetkorv vill man servera kvalitetskorv på ett annorlunda sätt: korvarna görs på eget recept med hög kötthalt (85–95 procent) och serveras med hemlagat potatismos och potatissallad, eller surkål. Är du en som jobbar med röror till din korv finns det flera sådana att välja bland, som ajvar, coleslaw, vitlökskräm och skagenröra.

Rollin Bistros

Asiatisk experimentlusta

Färgglada Rollin Bistros Piren satsar fullt ut på råvaror i säsong som förvandlas till lunch och middag med asiatiska smaker – bland annat. Färgglatt, smakrikt och innovativt är ledorden när Piren skapar nya menyer. Lunch, middag, pizza-AW – Piren kan man räkna med jämt.

Bistrot

Hemsida

Stiligt på kajkanten

Till Bistrot kan du styra stegen när lunchmagen kurrar. Den stiliga bistromiljön andas internationell bistro med konst och svårslagen utsikt över vattnet, och på den varierande menyn hittar man både veckans och dagens lunch med fisk, kött, sallad eller vegetariskt. 

Kooperativet Lindholmen

Hemsida

Industriellt och internationellt

I Götaverkets gamla varvslokal mitt på Lindholmen serverar Kooperativet lunch med inspiration från hela världen. Foodcourt-känslan infinner sig snart i de enorma, industriella lokalerna där man serverar lunch från sex olika kök, dock alltid med salladsbuffé, hembakt surdegsbröd, kaffe och kaka som ingår i priset. 

Dirty Dough

Med degen i centrum

På Dirty Dough är man experter på deg i form av välsmakande italienska pizzor. Välj mellan klassiska pizzor, vita pizzor och vegetariska varianter. Är man inte på humör för pizza finns också allehanda italienska rätter att välja bland, som färsk pasta, sallader och burrata.

Shiro by Takame

Hemsida

Asiatiskt utan regler

Uppskattade Takame har ynglat av sig med en Shiro, som betyder vit på japanska, på Lindholmen. Här är de beredda att kasta regelboken och börja på ett helt nytt kapitel. De utgår från maten de älskar mest, det vill säga sushi i alla tänkbara former, men också favorit från det heta köket som har rötterna i 1800-talets Tokyo. På menyn varvas alltså sushi med sydostasiatiska tapas att dela kring bordet. 

District One

Asiatiskt eller svenskt?

Man behöver faktiskt inte välja – i alla fall inte på District Ones lunch. Här hittar man asiatiska och svenska rätter sida vid sida, som poké bowl, pho och dagens kött, fisk eller vegetariska. På kvällarna är det take away som gäller, med både thai och vietnamesiskt på menyn.

Port Arthur

Hemsida

Klassiskt på tallrik och i glas

Hamnarbetarhuset byggdes redan 1916. Nu huserar Port Arthur här, där man väljer mellan à la carte och mer klassiska pubrätter, tillsammans med kall öl – här älskar man nämligen den bubblande drycken. På sommaren fylls uteserveringen snabbt upp med solsugna göteborgare, men restaurangen är minst lika mysig inomhus.

La Baracca Rossa

Kvartersitalienare

Alla stadsdelar behöver sin egen kvartersitalienare, så även Lindholmen. Här flödar italiensk dryck, pasta tillagas på löpande band och de italienska charkuterierna charmar väl nästan vem som helst? Föga förvånande är det pasta, pizza, kött och fisk som dominerar här, med söta avslut som tiramisu och gelato.

Miss F

Frestelsen i ny kostym

Miss F, känner många kanske bäst till som Frestelsen. Det var ändå så de titulerade sig i 15 år. Nu är Frestelsen long gone och nya, fräscha Miss F är igång för fullt. Här äter man lunch med smaker från världens alla hörn, i hemtrevlig miljö inomhus eller ute på terrassen när vädret tillåter.

Fei

Stiligt från Kina

Fei är en del av Clarion och är hotellets kinesiska restaurang. Här får man en lite lyxigare upplevelse med mat lagad av prisbelönta kockar, som vet precis hur man lockar fram de autentiska kinesiska smakerna i rätter med både kyla, hetta och rejält med smak.

Restauranger vid Eriksberg

Här hittar du de bästa restaurangerna vid Eriksberg

Piga

Inspirerats av pigan

Restaurang Piga kallar sig den nyklassiska restaurangen som är inspirerade av pigan, som runt sekelskiftet  beredde all mat från grunden i sin arbetsgivares hem. Således följer restaurangen årstidernas skafferi och lagar allt från grunden, med ambitionen att det ska vara både bekvämt och gott att besöka restaurangen som erbjuder både stora och små rätter, delikatesser och dryck. 

Lucy's Burger

Hamburgare + öl = sant

På Lucy's Burger brinner man för kombinationen hamburgare och dryck. På menyn finns både klassiska burgare och mer nytänkande sådana, och för den som hellre äter vegetariskt finns också alternativ. Man hittar restaurangen vid dockan nere på Eriksberg. 

Makka Ölkafé

Otraditionellt ölkafé

Makka Ölkafé kan sina spannmål. Här serveras de i form av öl och mackor i en ”oklassisk” tappning, åtminstone om man får tro Makka själva. Hit kan man komma för en tidig kaffe, fika eller hämta upp en macka att avnjuta på bryggan eller på kontoret. Det går också bra att slå sig ner och njuta av en kväll med god mat och dryck. Influenserna hämtar de från världens alla hörn.

Krog Axet

Erfaret krogfolk

Den gamla Juvelkvarnen på Eriksberg har omvandlats till ett modernt tillhåll, och det är Axet en del av. Här har folket från Piga, Gyllene Prag och Schnitzelplatz slagit samman sina världar och skapat en meny och restaurang baserad på erfarenheter från den amerikanska södern, via London och Prag till Göteborg. Till det dricker man (förstås) Pilsner Urquell.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta