Poh-Keh på Teatergatan har tagit mattrenden poké bowls till Göteborg. På Poh-Keh görs den hawaiianska rätten dessutom på närproducerade råvaror, den fisk och de skaldjur som används kommer exempelvis direkt från lokala fiskare i Göteborg. Utöver poké bowls, som kan kombineras på en rad olika sätt, görs även juice på plats.
Bakom det färgglada och välsmakande konceptet Poh-Keh står ett gäng initierade och kunniga matentusiaster. Inspirerade av den hawaiianska mattrenden poké har man tagit fram både en meny och en plats som har ambitionen att göra sina gäster glada. Konceptet poké bowl innebär att goda och nyttiga råvaror blandas i en lika färgrik som mättande bowl.
På Poh-Keh finns en väl genomtänkt meny med olika poké bowls, där några vanligt återkommande ingredienser är marinerad lax, edamamebönor, avokado och mango. Den som hellre vill komponera sin egen poké bowl kan göra det genom att själv välja alla ingredienser från grunden. Oavsett om man helst käkar kött, fisk eller grönt så finns flera olika alternativ för protein att välja bland. För den som är sugen på något varmt serveras även den koreanska nationalrätten bibimbap.
Den lilla restaurangen är belägen på trendiga Teatergatan, som blivit ett givet tillhåll för den som vill komma bort från Avenyns brus, men ändå vara mitt i stan. Surfbrädor på väggarna, gröna växter och quirky neonskyltar ger Poh-Keh karaktär och gör det lätt att känna sig som hemma. Sommartid hänger många på den lilla uteserveringen, och ett annat populärt alternativ är att ta med sin poké bowl till Vasaparken strax intill.