Sorellina

3,9
10 betyg
$$-$$$
Italiensk restaurang
Hemsida
Instagram
Sorellina
3,9
10 betyg
Hemsida
Instagram

Med stort vinutbud och hög stämning är Sorellina en sann italienare. Tanken är att man ska kunna glida in lite när som helst, oavsett om det är för en spontan Aperol spritz eller en trerättersmiddag med polarna. Vänner, mat och vin är det som är det allra viktigaste här.

Sorellina, som betyder lillasyster på italienska, är en restaurang med drygt 80 sittplatser och en nio meter lång bardisk gjord av marmor, direktimporterad från Verona. Längs med väggen hänger en vinhylla fylld till brädden med flaskor från olika italienska regioner. Om storasyskonen Nonna och Enoteca del Signore står för det mer traditionella, är Sorellina det nya.

Den italienska kvarterskrogen, som hittas på Västra Hamngatan, är en modern plats med kreativ känsla och lite kaxig atmosfär. Hit kommer den som gillar att hänga i baren och sippa på något gott, eller umgås med vänner och familj under en lång och trevlig middag, där bordet fylls av mat och vin.

Sorrelina har öppet hela dagen, så vare sig du vill stanna till för en kaffe, sitta och jobba eller smaka på lite antipasti halvvägs genom dagen så är du välkommen. Restaurangen välkomnar såväl affärsluncher som romantiska middagar och stora sällskap som vill slå på stora trumman. Här kan man komma och gå, och känna sig som hemma.

Föreslå ändringar

Recensioner av Sorellina

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 okt. 2021

Den ser inte mycket ut för salladen, som jag åt till lunch på Sorellina nyligen, men den var både god och fräsch. Bra tryck på lunchen, men allt gick snabbt, från välkomnande till att man fick maten.

4 dec. 2018

Mysig restaurang i närheten av Grönsakstorget. Besökte Sorrelina första gången i somras då vi tog ett glas mousserande på deras härliga uteservering 🥂☀️ Maten och tillhörande vin var bra och servicen är kanon, men inredningen är väldigt... Visa hela »

15 aug. 2021

När man kommer dit möts man av en modern och pampig lokal. Vi satt i baren då vi inte bokat bord, men det hade jag inget emot då vi var 2 personer.

Vi började med en bruschetta med räkor som var otrolig. Det var väldigt generöst med räkor vilk... Visa hela »

28 juni 2022

Fruktansvärt god mat och trevlig stämning!

19 jan. 2019

Hade en trevlig upplevelse på Sorellina i fredags kväll. Trevlig personal och fin inredning🙂👍🏻 Riktigt god mat och goda viner!⭐️⭐️ Är du sugen på italienskt så tycker jag du ta dig hit!

3 feb. 2020

Äntligen en riktigt bra italienare i stan!

Inredningen är amazing, den långa baren ger en riktigt lyxig och "jag vill stanna här hela kvällen " känsla-

Servicen är super och man känner sig riktigt välkommen! Utmärkta re... Visa hela »

7 maj 2022

Sjukt dålig service, vi fick vänta hur länge som helst på att få beställa. Dåligt!!

21 jan. 2020

Bara ett besök här för tillfället. Första intrycket var toppen.
kanonfin lokal, verkligen supermysigt.
Rejäla porttioner och det smakade bra, alla i mitt sällskap verkade nöjda.
Kommer absolut gå hit fler gånger!

12 mars 2022
3 juni 2022