I Asien kan man betala med kryptovalutor på restauranger

Trots att kryptovalutor har vuxit i popularitet bland såväl privatpersoner som bolag, är det fortfarande en låg acceptans ute i samhället. Länge har det mest setts som en investering, men det finns indikationer på att användbarheten av kryptovalutor kommer att förändras framöver. Faktum är att allt fler restaurangkedjor och mathämtningsleverantörer har börjat acceptera kryptovalutor som betalning.

Vilka restauranger accepterar kryptovaluta?

Nåväl, även om din lokala hörnrestaurang inte accepterar bitcoin i dag som betalningsalternativ finns det mängder av restauranger som gör det. Bara i Frankrike beräknas över 15.000 matställen acceptera den digitala valutan och det finns en rad av fristående matkedjor världen över som accepterar den.

Den första restaurangkedjan som möjliggjorde betalning med valutan var Subway, med ett urval av Subway-butiker i städer såsom Moskva, Buenos Aires och Pennsylvania. Sedan har internationella kedjor såsom Burger King och Starbucks följt efter och anammat betalningsmetoden.

Betalning med bitcoin vid hemleverans av mat

Utöver snabbmatställen går det även att betala hemleveransen med kryptovaluta. Oftast använder bolagen en betalningsgateway för att genomföra transaktionen. Bland annat accepterar det nederländska bolaget Takeway betalningsmetoden via sina matleveranstjänster i en rad europeiska länder, samt i Israel och Vietnam genom en Bitepay-gateway. Därutöver använder Lieferando.de även Bitepay för att acceptera betalningsmetoden för hemleveranser av mat från tusentals restauranger i både Tyskland och Polen. I Sydkorea går det att beställa fantastisk asiatisk mat via Shuttledelivery och betala med både BTC och BCH.

Sammanfattning

Kryptovalutor har de senaste åren vuxit i popularitet. Är du intresserad av att också investera i valutan kan du läsa mer här om hur du själv köper bitcoin smidigt och enkelt. Länge har det varit svårt att betala inköp med kryptovaluta. Men det sker förändringar. Ett växande antal affärer accepterar bitcoins som betalning, alltifrån stora restaurangkedjor till företag som erbjuder hemleverans för mat. Acceptansen av bitcoin i samhället ökar stadigt för varje dag som går. Så vem vet, nästa gång du frågar kyparen om notan kanske du kan betala med ether eller bitcoin.