A Silver Mount Zion på Fritz's Corner

Fritz's Corner är väl en av de roligare klubbarna på Debaser med att ta in större band på Slussenscenen. 2007 hade de Deerhoof där, som hade ett uppslag i DN samma dag konserten var, vilket ledde till den största kön jag sett utanför det stället.

Nu slår de till igen, och tar hit ett band vid namn, eh... måste tänka var det var nu, de har haft så många olika variationer tidigare, men nu är det Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra. Det går i princip inte att nämna att det här bandet bildades från början som ett sidoprojekt åt Godspeed You! Black Emperor, med tre av medlemmarna som började hålla på med det nuvarande bandet. När sedan Godspeed lades till vila på obestämd tid 2003, fortsatte Mt. Zion att släppa mer och mer, men ändå kanske lite långsammare än namnbyten som går ut på olika varianter av "Silver Mt. Zion".

De spelar långa postrock-låtar med de vanliga instrumenten plus stråkar. Det är ändå rätt mycket standard för genren, samtidigt som de verkligen inte låter som något annat band inom stilen. Och då är det rätt unikt, ärligt talat. Jag rekommenderar er att klicka "här" för mersmak på konserten. Och jag tror att både ung som gammal kan uppskatta den. Min pappa gillade när jag spelade Godspeed för honom, åtminstone.

Den 4 oktober på Debaser Slussen. 100 kronor i dörren säger de, så ni får komma i tid också.