Calle Real i december

Jag ser det framför mig. Jag ser hur det från och med nu tills 19e december kommer vara kört att få tag på en danskurs innehållandes någon latinamerikansk stil. Calle Real kommer ju till Debaser Medis.

De spelade på Linköping Jazz & Blues förra året, och detta band var det enda som kunde konkurrera med Esbjörn Svensson där och då. Skivan fick jag lite senare, då den självklart sålde slut direkt efter deras första set, men när jag väl fick den var det den största besvikelsen någonsin.

Såg dem live, trots allt, och det var typ tiotusen gånger bättre än på skiva. Därmed inte sagt att skivan är dålig, den kommer bara inte till sin rätt efter att ha varit på den ultimata fest det är att se detta band live.

Bandet fyller också 10 år, så vänta er en hel del klassiker och även lite nytt från albumet som kommer nästa år. För att lyssna på Calle Real klickar ni här.

19e december spelar de. Biljetter kostar 175 + service på Ticnet. Det sägs gå att betala i dörren, men då ska man nog vara där i god tid.

Foto: Pysse Holmberg