Debaser Medis i veckan

I veckan är det som vanligt fullt upp på Debaser. På tisdag, fredag och lördag är schemat på både Medis och Slussen fullspäckat. Högst slår artisten Yelle, som sägs vara Frankrikes motsvarighet till Lily Allen. Värt att kolla in och öppna dörren för lite franskt? Definitivt. Klicka på "läs mer".





Tisdag - The Gutter Twins är en våt dröm där två av alt-rockens främsta möts och
skapar ljuv musik. Det omtalade samarbetet mellan Mark Lanegan och Greg Dulli började redan 2003, men det är först i mars första skivan ”Saturnalia” kommer. Albumet är mystiskt, oförutsägbart och lyckas överträffa förväntningarna man får av de båda legendernas tidigare storverk.



Fredag - Köpenhamnstrion Turboweekend står på scenen. Efter turnerande i Tyskland och England vet vi att det kommer bli en liveshow utöver det vanliga - för med en fot på dansgolvet och den andra i instrumentalisternas förlovade land, landar Turboweekend i den perfekta föreningen mellan beatig disco, tunga syntar och episka texter.



Lördag - Fransyskan Yelle kommer på visit till Sverige igen i april. Som ofta är fallet upptäcktes Yelle på MySpace och är numera vanlig att höra på P3. Vill man förenkla lite kan man väl kalla henne Frankrikes svar på Lily Allen, hon snor friskt från 80-talets syntpop, fast givetvis i en äkta fransk tappning. För att citera hennes sida på MySpace - ”Dance or Die!”.