Eastpak Antidote Tour

Arenan kommer nu en turné skapad av väsktillverkarna Eastpak. Syftet med turnén verkar vara att ta fram musik som inte spelas i kommersiell radio, sådan musik som också kallas för alternativ rock. Det är punkmusik. Men inte sådan punkmusik, utan sådan punkmusik det känns som om att alla lyssnar på.

15:e november spelar de på Arenan och biljetter köps på Ticnet för 300 kronor.

Klicka på läs mer för presentation av varje band.


Flogging Molly visade redan med debuten "Swagger" från 2000 att steget mellan amerikansk punk och irländsk folkmusik är mindre än man kan tro. Landsbygdslunk möter storstadspuls, elektriskt möter akustiskt och grå diskbänksrealism möter livsbejakande romantik - under sjumannabandets omtalat explosiva och passionerade liveshower är det allt på en gång som gäller. Gråt och skratt, barslagsmål och fyllehångel, bröllop och begravning. Känner du inte att du lever under en Flogging Molly-konsert, så kommer du aldrig att känna det.

Street Dogs sångare Mike McColgan gav upp sin karriär som sångare i hyllade Dropkick Murphys för att uppfylla sin barndomsdröm om att bli brandman. Till slut blev saknaden efter musiken för stor, och med Street Dogs har han nu släppt fyra album med ärlig och intensiv punkrock direkt från Bostons smutsigaste gator. Nysläppta "State of Grace" överraskar med vissa keltiska influenser och har fått ett varmt mottagande av fansen.

Skindred liknar förmodligen inget du hört. Punk, metal, reggae och hip hop - kan det fungera ihop? De här engelsmännens svar är ett rungande "ja!". Tack vare turnéer med Soulfly, Korn och Bullet For My Valentine har både USA och Storbritannien fått upp öronen för bandet och nu är det definitivt Skandinaviens tur att det händer.

Time Again från Los Angeles var inte ens ett fulltaligt band innan de bokade sina första spelningar, så ivriga var medlemmarna att komma ut och spela. Både debuten "The Stories are True" och årets uppföljare "Darker Days" uppdaterar klassiska punkinfluenser som Clash och Rancid, tidlöst och modernt på samma gång.