Edith Söderström på Amsterdam

Edith Söderström är vispoet/sångerska som skriver pianobaserad chansonpop på svenska. Hennes musik är innerlig, drömsk och berättande. Lite som Beth Orton i möte med Debussy, fast på skånska. Edith släppte sin debut "Timmar på taket" på EMI/Capitol 2005. Den blev enigt hyllad i pressen. I september 2010 kom uppföljaren "Svalår" på det egna skivbolaget Anakronista records. Dan Backman skrev följande om det senaste albumet i Svenska Dagbladet: "sånger så känsliga att man knappt vågar andas. Musikaliska arrangemang så skeva och fyllda av tomrum att man nästan går vilse".

På Svalår medverkar accordeonisten Mikael Augustsson och multiinstrumentalisten Daniel Bingert som hon också gjort flera liveframträdanden tillsammans med. Hon uppträder även i andra sättningar, ensam med piano, eller tillsammans med cello/stråkar.

Edith har genom åren gjort flertalet liveframträdanden på bland annat Malmöfestivalen, Storsjöyran (Östersund), Södra teatern/Kägelbanan, Stallet (Sthlm) för att nämna några. I augusti 2011 uppträdde hon på Hedmanska gården i Malmö. Hennes konsert från Stallet i oktober 2009 sändes live i P2. På måndag kommer hon till Amsterdam.

Datum och tid: Måndag den 12 mars kl 19.00

Plats: Amsterdam

Inträde: 50 kr

Webb: Edithsoderstrom.com