Elite Hotels hyr ut rummen som tillfälliga bostäder

I ett nytt samarbete ska nu hotellkedjan Elite Hotels och Blocket Bostad hyra ut rum till bostadssökande runtom i Sverige. Tanken är att fylla tomma hotellrum och samtidigt rädda jobb på hotellen.

Hotellbranschen har drabbats hårt av coronaviruset. Många hotellrum står tomma och många anställda har på senare tid blivit av med sina jobb. Samtidigt råder det bostadsbrist runtom i landet. Som en lösning på detta vänder sig nu Elite Hotels och Blocket Bostad till bostadssökande som letar efter månadsboenden med centrala lägen.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet som vi hoppas får effekter på flera håll. Vi har fantastiska hotell och hotellrum som står tomma och som vi nu hoppas ska fyllas av nya hyresgäster, samtidigt som vi räddar våra medarbetares jobb, säger David Halldén, vd på Elite Hotels, i ett pressmeddelande.

Rummen börjar på 7995 kronor per månad och går att hyra månadsvis fram till januari 2021. I boendet ingår bland annat kylskåp, städning, gym och wifi.

– Coronaviruset har kommit att påverka hela vårt samhälle och många branscher har det tufft just nu med permitteringar som följd. Jag tror vi kommer se flera exempel på den här typen av nya spännande samarbeten. Vår sajt är en av Sveriges största, och vi hoppas såklart kunna bidra till att tomma hotell fylls med både personal och gäster, och att Sveriges hjul fortsätter snurra, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket.

Rummen hyrs ut via både Elites egen hemsida och Blocket.se.

Just nu erbjuder hotellkedjan även evakueringsboende i hotellrum för 70-plussare och vårdpersonal till subventionerade priser.

Elite Hotels finns över hela landet. I Stockholm hittar du bland annat Elite Hotel Marina Tower, Elite Hotel Adlon, Elite Hotel Stockholm Plaza och Elite Palace Hotel.

Läs även:
Checka in på hotell – för att jobba
Hotell med rabatter och erbjudanden i Stockholm
Restauranger med rabatt på notan i Stockholm
Restauranger med rabatt på take away i Stockholm