For Folk'sSake på turné

Musiker från Winnipeg, Montreal, Malmö och Stockholm gör gemensam Sverigeturné under parollen "For Folk'sSake".


Hösten 2006 möttes Jack Elz från Sverige och David Simard från Kanada i lobbyn på ett vandrarhem i Dublin där de båda skulle spela för mat och husrum. De var båda 18 år och kom snabbt på att det var roligare att spela tillsammans än var för sig. I tre veckor spelade de sedan ihop sin brödföda runt Temple bar och Grafton Street för att sedan fortsätta sina liv på varsitt håll i världen.


Våren 2009 var det dags igen då Jack och hans framtida hustru Sara, på Greyhoundresa genom Nordamerika stannade till en vecka i Davids hemstad Montreal. Där föddes idén om att någon gång turnera tillsammans.


Nu, fyra år senare skrider planen till verk. Under tre kvällar i tre svenska städer kommer den ambulerande Folkturnén "For Folk'sSake" dyka upp och akterna ni kommer få se är Jack och Saras FlowerFolkgrupp Crying Day Care Choir, David Simard'sAvant-garde Folk, och vännen från Winnipeg, Jenny Berkel med sin poetiska EstradFolk.


Crying Day Care Choir har med sina två EP's och ett antal liveframträdanden i P3 tillsammans med sina många framträdanden på både små och stora scener i Sverige redan gjort sig ett namn på den svenska folkpophimlen. För David och Jenny blir det Sverigepremiär, å andra sidan har de på vägen hit turnerat genom Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland och Danmark. För att inte tala om alla gånger de korsat sitt stora hemland Kanada.


Från Malmö via Växjö till Stockholm sträcker sig Turnén och detta i en tid då genren minst sagt är på frammarsch i vårt avlånga land, nu senast med First Aid Kit's stora framgångar. Detta blir definitivt chans att få upp ögonen för musik och musiker som berör i form av en nära och annorlunda konsertupplevelse.


Turnéplan
11/4 -Kontxt, Malmö
12/4 - Kafé Deluxe, Växjö
13/4 - Nalen (Stacken), Stockholm