Frank Turner på Göta Källare


Sist Frank Turner besökte Sverige var det som förband till The Gaslight Anthem. Nu kommer han tillbaka och gästar Göta Källare den 5 december. Frank Turner kommer att bjuda på akustiska låtar med inspiration från punken, detta då han tidigare varit med i band som Million Dead och Kneejerk där det var punk som gällde.

När banden splittrades ville Frank Turner fortsätta turnera och har sedan dess gjort det på egen hand med turnén som han själv kallar "the neverending tour of everywhere". Hittils har han hunnit med två USA-turnéer och även spelat på de största festivalerna världen över.

Den nya plattan "Love Ire & Song" som släpptes i juli i år innehåller samhällskritisk punk i singer/songwriter-tappning. Den beskrivs av Kerrang! som "Both uplifting and heartbreaking, these 12 tracks are the sound of Turner sitting down, taking stock and edging steadily further towards greatness. Godspeed, sir.", och belönade den med KKKK i betyg. Plattan följs upp av skivan "Poetry of the Deed" i september, och i december kommer Frank Turner äntligen till Sverige.

Biljetterna kostar 195kr och du köper dem här eller här.