Gyllene Tider lägger ner – åker på avskedsturné

Efter 40 år väljer nu Gyllene Tider att tacka för sig, och det gör det ikoniska bandet med en stor avskedsturné och ny skiva. I sommar gör de 17 konserter runtom i Sverige och premiären hålls i hemstaden Halmstad.

Under 1979 får Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Göran Fritzon, Anders Herrlin och Micke Syd Andersson äntligen det skivkontrakt som de kämpat så hårt för. Med hitsingeln ”Flickorna på TV2” tog Gyllene Tider Sverige med storm och sedan dess har det bara fortsatt.

Genombrottet följdes av en kavalkad av hits med låtar som ”När vi två blir en”, ”Sommartider”, ”(Kom så ska vi) Leva livet”, ”Ljudet av ett annat hjärta” och ”Gå och fiska!” – för att nämna några. Efter fyra decennier, fyra miljoner sålda skivor och ett flertal rekordturnéer kan Gyllene Tider se tillbaka på en karriär som för alltid har skrivit in sig i svensk pophistoria. Och nu är eran slut och det är dags för bandet att tacka för sig.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Den 27 juli spelar bandet på Stockholms Stadion. Biljetterna släpps tisdagen den 5 februari klockan 09.00.