Hotel Kung Carls jazzklubb firar ett år

Innergården Jazzklubb på Hotel Kung Carl firar ett år och har sedan starten, med sin sofistikerade verklighetsflykt, snabbt blivit en favorit bland Stockholms jazzkatter. På hotellets ljusgård ligger samma atmosfär som på 1920-talet i luften och här kan du njuta av à la carte-rätter och goda cocktails.

Med sitt läge precis vid Stureplan har man skapat en mötesplats för de som vill avrunda dagen med en öl i handen, eller som vill avnjuta en måltid. Det gånga året har bjudit på kända jazzprofiler såsom Amanda Ginsburg, Kristin Amparo och Simon Zion. Nu fortsätter Innergården Jazzklubb att satsa på både etablerade och ”upcoming” artister. Nytt för i år är deras 'Student night' där scenen överlåts till jazzartister från Musikhögskolan, samtidigt som det erbjuds fördelaktiga priser i baren.

– Idén om en jazzklubb på Hotel Kung Carl har funnits hos flertalet besökare, gäster och personal under åren. Jazzmusiken går hand i hand med hotellets historia och hela konceptet är något som passar våra gäster, säger Tim Widgar, eventansvarig på Hotel Kung Carl.

Varje torsdag, fredag och lördag bjuder jazzklubben på framträdanden från flera jazzmusiker, såväl svenska som internationella. Här kan du ta del av en stor variation av musik, som exempelvis old school jazz, gypsy jazz, blues och visor.

– Vi hoppas kunna tilltala många människor och erbjuda en klassisk men unik upplevelse i Stockholms kvällsliv. Vi hoppas kunna ge en helhetsupplevelse i en miljö som sällan skådas, för den unge som väl som den äldre, fortsätter Tim.

– För de som brukar vistas runt Stureplan, men även för dem som aldrig gör det, strävar vi efter att leverera unika kvällar som inte är den andra lik. Musiken, maten och drycken ska ge utrymme till samtal, dans och berikande upplevelser tillsammans med vänner, familj eller helt nya människor – här är alla välkomna.

Vill man försäkra sig om en helkväll på Innergården Jazzklubb, finns möjligheten att boka bord där man för en mindre extra avgift kan välja mellan mat- eller dryckesbord. Bord kan bokas här.