Ian Brown på Göta Källare

Ian Brown kommer stå på Göta Källares scen den 28 januari. Hade världen varit rättvis hade han stått på Stadions scen, och alla som inte kunnat gå hade suttit klistrade framför TVn hemma och sett på direktsändningen. Men så brukar historien vara rejält orättvis mot de största.

Ian Brown sjöng och skrev en del för The Stone Roses. Det första självtitlade albumet spökar fortfarande i bakgrunden för alla som var med, men så hör det också till bland det absolut bästa som någonsin kommit ut i musikväg. Problemen startade efteråt, med kontraktuella och interna problem.

Man lyckades få ut "Second Coming" till sist, och som ändå fått rejält med oförtjänad kritik. Men med tanke på vad som kom innan är det inte särskilt svårt att förstå. Ian Brown gick vidare med en solokarriär, som visat att Ian Brown också kunnat leverera bra utanför det tidigare bandet.

Den 28 januari står han på Göta Källare. Jag föreslår att den mentala förberedelsen för konserten börjar nu. Och ska man ta någon paus är det för att köpa sig en biljett. De kostar 305 kr och kan köpas på Eventim eller Zeticket. Och man måste vara 18 för att kunna komma in.

Foto: Perou