Konsert med Becca Stevens på Fasching

Konsert med Becca Stevens på Fasching

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

North Carolina-födda sångerskan, kompositören och gitarristen Becca Stevens har öppnat en egen nisch i den samtida indie-folk-pop-musiken med inspiration från jazz, pop, indie-rock och traditionell appalachisk folkmusik.

Med sju album och två Grammy-nomineringar är Stevens senaste album Maple to paper ett soloprojekt med enbart hennes sång, gitarr och en knippe nya låtar inspelade i hemma-studion i New Jersey. En platta med kraft och uttryck som påminner en del om en ung Joni Mitchell. En del av detta material presenterade Becca Stevens under en bejublad konsert på Fasching under Stockholms jazzfestival för två år sedan. Förutom den nya skivan har Stevens under året hunnit med att göra Broadway-debut i musikalen Illinoise, baserad på indie-folk singer-songwriterns Sufjan Stevens konceptalbum med samma namn.

Vid sidan av soloalbum och samarbeten med stråkkvartetten Attacca Quartet har Becca Stevens en lång rad högprofilerade artister och band på sitt cv, allt från Snark Puppy, Esperanza Spalding, Chris Thile och Brad Meldau till David Crosby, Vince Mendoza och Metropole Orkest. Nu är indie-folk-pop-drottningen Becca Stevens äntligen tillbaka på Kungsgatan 63.

Information
  • Datum
    29 jan. 2025
Hemsida
Biljetter