Kulturnatten: Hållbar mat på Nobel Prize Museum

Kulturnatten: Hållbar mat på Nobel Prize Museum

Obs! Evenemanget är inställt på grund av coronaviruset.

Hur vi förmår ställa om till ett mer hållbart liv, på ett personligt, samhälleligt och globalt plan, är en av vår tids ödesfrågor. Matproduktion och matavfall bidrar stort till utsläppen av koldioxid, så att ta tillvara på råvaror och växla över till en vegetarisk kosthållning ger stora miljövinster. Hur kan vi tänka klimatsmart i köket? Och hur lagar man egentligen en ”schysst” lyxmiddag med samvetet i behåll?

Nobel Prize Museum har bjudit in Sebastian Gibrand, en av världens mest framstående kockar som 2019 ansvarade för maten på Nobelbanketten, till ett samtal om framtidens mat och om hur det är att laga Nobelmiddag.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.