Lightning Bolt spelar hos Fritz's Corner

Det känns lite underligt att skriva om det här. Jag har typ väntat sedan 2004 på att få se dem, och har säkert missat dem några gånger under tiden. Sedan skyller jag på Björk också, när hon stal trummisen Brian Chippendale under inspelningen och turnén för senaste skivan "Volta", vilket var ett slöseri med resurser.

Men nu kommer de till Debaser Slussen för att basera sig i ett hörn och spela vacker musik. Jag har några vinyler, och de har gått varma i skivspelaren i olika längre perioder. Det här är verkligen något för alla som vill se något bra, speciellt och unikt. Och är över 18 år.

Knife & Ape är förband, vilket lär bli bra. Jag måste även rikta en stor eloge till Fritz's Corner, som har haft en del riktigt bra bokningar på "senare tid". Förra året var det Deerhoof och nu i år det här. Detta känns lite mer som något man kunde förvänta sig spela på Fylkingen inför 15-20 pers, men nu kan det få mer spridning.

Nu ska alla med, svartrockare som mespopare, och lära sig något nytt. Den 9 november i ett hörn på Debaser Slussen och för att få avnjuta musik när den är som bäst betalar man här.

Foto: Scott Smalin