Lollapalooza 2021 i Stockholm inställt – flyttas till 2022

Musikfestivalen Lollapalooza 2021 i Stockholm ställs in och flyttas fram – igen. Anledningen till beslutet är coronaviruset, liksom i fjol när den ställdes in för första gången. Lollapalooza skulle ha pågått på Gärdet mellan den 2–4 juli, men nu har nya datum släppts till sommaren 2022.

Lollapalooza har nu tagit beslutet att ställa in och flytta fram årets festival. I samband med att nyheten släpptes meddelade man även nya datum för festivalen. Lollapalooza flyttas fram till sommaren 2022 och äger då rum mellan 1–3 juli.

Så här skriver Lollapalooza själva om beslutet:
”Det är med stor sorg vi måste meddela att Lollapalooza Stockholm 2021 ställs in. Vi har verkligen sett fram emot att arrangera ytterligare en oförglömlig festival i hjärtat av Stockholm i år. Men med den osäkerhet som råder kring den aktuella situationen i Sverige är det tydligt att vi inte kommer att kunna leverera den spektakulära festivalhelgen som är Lollapalooza Stockholm. ”.

Lollapalooza avslöjar även att Pearl Jam återigen har bekräftat att de flyttar årets planerade spelning till sommaren 2022 (3 juli), men om några andra artister från årets lineup kommer att göra samma sak är oklart.

Alla som har köpt biljetter till festivalen i sommar kommer att kunna använda dessa nästa år. Den som hellre vill få pengarna tillbaka kommer att få det. Alla biljettköpare kommer att informeras via mail om vad som gäller under de kommande dagarna.