Nu satsar Lux Dag för Dag på "Farmers Dinner" med avsmakningsmenyer en gång i månaden. Ett initiativ för att föra kök, gäst och råvaruproducent närmare varandra.
Lux Dag för Dag har sedan starten för ett år sedan lagat menyer som varierar efter dagens råvaror. Under det nya konceptet Farmers Dinner kommer producenterna själva att delta och berätta om vad gästen har på tallriken. Det blir en femrättersmeny med ingredienser som producenterna tagit med sig och samtidigt berättar köksteamet om arbetet med att föra samman de olika smakerna. Till den första middagen den 15 oktober kommer Domta gård och de skånska svampodlarna på Hällestad gård.
- Vi lagar till exempel en variation på svamp med svål, korianderfrön och citron och frasigt huvud med knaperstekt rygg, äppelpuré och ostronskivling. Jag tror att de här kvällarna kommer att vara särskilt givande för alla som är lite extra intresserade av matlagning och smaker, säger Henrik Norström, kreativ ledare på Lux Dag för Dag.
Meny Farmers Dinner 15 oktober
Grillad bog med stenugnsbakat tunnbröd - ute på verandan
Pastej på lever med ingefärskryddad äppelkompott
Variation på svamp med frasigt svål, korianderfrön och citron
Varmrökt hjärta med tryffelvinaigrette och gravensteineräpple
Frasigt huvud, knaperstekt rygg, äppelpuré och ostronskivling
Kålbräserat framlägg med pom pom blanchesvamp och druvjossyrad pioppini
Sorbet på trädgårdsäpple, calvados- och kanelflamberade Ingrid Marie och havrefras
Datum: 15 okt och 12 nov, därefter uppehåll fram till årsskiftet
Pris: 650 kr
Mer information: Lux Dag för Dag