Macklemore & Ryan Lewis på Hamburger Börs

Macklemore & Ryan Lewis har tillsammans etablerat sig som en av de stora hip-hop akterna på senare tid. Macklemore, en elektrifierande liveartist, har med sina ärliga och utlämnande texter tillsammans med sin producent Ryan Lewis fångat en trogen fan-skara som stadigt växer. Inte minst genom att han prydde omslaget på XXLs "Freshman Class of 2012" nummer.

Macklemore & Ryan Lewis musik bygger på kulturella ögonblick från nuet med Macklemores självutlämnande och ofiltrerade texter i kombination med Ryan Lewis genomarbetade produktioner. Deras arbete har fångat lyssnare över hela världen och de har sammanlagt över 20 miljoner "views" på YouTube med en växande lojal fan-skara som resultat. Trots ett tydligt eget sound kan man höra en imponerande variation av musikaliska influenser i deras musik.

2011 sålde de ut två nationella turnéer runt USA. Bl a sålde de ut 3,600 biljetter i Seattle på mindre än 48 timmar. De har även medverkat på ett antal stora festivaler som "Rock the bells tour", "Lollapalooza" och "SXSW". Den mest uppmärksammade spelningen kanske var den på "Bumbershoot Festival" där de spelade för 12,000 fans. I höst kommer deras efterlängtade fullängdare och de backar upp detta med att nu vara ute på en världsturné som sträcker sig över mer än 65 städer.

I somras släppte duon låten "Same Love" där de stödjer samkönade förhållanden trots det konservativa politiska klimatet i hemlandet. De behandlar frågan utifrån ett perspektiv av intolerans från uppväxten och den katolska kyrkan, till att homofobi är vida utbredd inom hiphop-communityt.

Den 26 september står Macklemore & Ryan Lewis på scen hos Hamburger Börs. Under kvällen kommer även dj-gruppen The Soul Lounge att spela skivor före och efter konserten.

Information

Datum: 26 september 2012
Tid: 21:00 - 03:00
Pris: 250 kr
Åldersgräns 18 år
Biljetter: www.hamburgerbors.se