Market Art Fair bjuder på internationell samtidskonst

Den 23-26 mars, en månad tidigare än vanlig, återvänder konstmässan Market Art Fair till Färgfabriken i Stockholm. Under fyra intensiva dagar kan man ta del av internationell samtidskonst från ledande nordiska gallerier.

Market har funnits i elva år och idag är den årliga konstmässan en känd mötesplats på den nordiska konstscenen. Bland årets deltagare syns både etablerade konstnärer som Ragnar Kjartansson, Georg Baselitz, Annika von Hausswolff, Esko Männikkö och yngre namn som Idun Baltzersen, Henry Gunderson, OscarHult och Katrin Westman.

- Urvalet av konstnärer visar på en enorm bredd i såväl uttryck som prisklasser. Market är en mötesplats för såväl redan initierade som nyfikna, där deltagande gallerier generöst bidrar med en enorm kunskap och erfarenhet, säger Elin Hagström, Director.

- I år ser vi ett tydligt fokus på måleri och den enorma bredd som ryms inom detta medium. En spännande utveckling och omsvängning från de senaste årens starka foto-trend, tillägger Johan Norling, Artistic Director.

Nytt för i år är Market Feature, en curerad sektion med fokus på konstnärer med nordisk koppling. I år cureras den av Axel Wieder och Index – The Swedish Contemporary Art Foundation.

I samband med Market Art Fair pågår även Stockholm Art Week som bjuder på konstaktiviteter den 21-26 mars.

Market Art Fair
Inträde: Endagsbiljett 120 kr, tredagarsbiljett 200 kr
Se hela programmet här

Läs även: Skandinaviens mest internationella konstmässa är tillbaka

  • 23 mar - 26 mar Period
  • Visa alla

Visa på karta