Musikalsuccén The Book of Mormon på China Teatern

Tidigare i år hade musikalen The Book of Mormon som gjort succé på Broadway i New York och West End i London premiär på China Teatern i Stockholm. Succé blev det även här med fullsatt publik inför varje föreställning och som vinnare i Svenska Humorpriset för Årets Scenshow. Nu tvingas man stänga musikalen i förtid.

Svenska The Book of Mormon på China Teatern var först ut i hela världen med att få göra sin egna version av succémusikalen, därefter följde Norge och Danmark. Nu har rättighetsinnehavarna bestämt sig för att inte längre låta andra länder göra egna versioner och erbjuder ej längre dessa rättigheter till förmån för deras egna original-version, vilken nu kommer gälla för alla produktioner i världen framöver.

The Book of Mormon med Linus Wahlgren och Per Andersson i rollerna har sin sista föreställning 24 mars 2018.

Biljetter finns här.

Om The Book of Mormon
I den här musikalen får vi följa två unga missionärer som av sin kyrka sänts till norra Uganda för att sprida budskapet om den tredje, kanske något mindre kända, delen av Bibeln - Mormons bok.

I huvudrollerna ser vi Per Andersson, Linus Wahlgren och Samantha Gurah. Bakom humormusikalen står skaparna av South Park och kompositören bakom Disneysuccén Frost.