Nema Problema bjuder in till valborgsfirande i Rålambshovsparken

Obs! Detta är en gammal artikel, här hittar du årets valborgsfirande: Här firar du valborg i Stockholm

Efter nästan tio års uppehåll är det dags att återuppväcka en glad tradition av valborgsfirande i Rålambshovsparken, och det med ett firande utöver det vanliga. I år vill man sprida glädje med en integrationsfest. Bakom firandet står den ideella organisationen Nema Problema som jobbar för att stärka integration, bland annat genom att anordna öppna högtidsfirande där nya och etablerade svenskar kan mötas.

- Förutom alla de traditionella inslagen med brasa, vårtal, körsång och fika kommer vi ha kändisframträdanden, speed integrating dating, integrationsquiz, lotterier och annat roligt. Vi siktar på att bli Stockholms största Valborgsfirande med 4000 personer, säger Philip Robertsson som är verksamhetsansvarig på Nema Problema.

Men syftet med eventet är mer än att bara vara roligt. Nema Problema menar att gemensamma, enkla och lustfyllda forum för svenskar med olika bakgrund är avgörande för en lyckad integration.

- Gilla det eller inte, Sverige är idag ett land av nya och etablerade svenskar med olika bakgrund. För att det här landet ska bli så bra som möjligt måste vi känna glädje, kärlek och gemenskap med varandra. Att möta och lära känna andra människor med en annan bakgrund än ens egen, det är inte bara roligt, det är också det bästa sättet att integrera! Det bryter ner fördomar och språkbarriärer, skapar nätverk som kan leda till jobb och lär oss om sociala koder och andra kulturer, säger Vilhelm Skoglund som är Nema Problemas andre verksamhetsansvarige.

Valborgsfirandet går av stapeln måndagen den 30 april klockan 19 och brasan tänds klockan 20.

Håll dig uppdaterad och läs mer om evenemanget på deras Facebook.